Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Poduzetnička sinergija grada Solina

Ninčević zahvalio ljudima koji zapošljavaju, uplaćuju poreze i doprinose razvoju Solina

1/3
Foto: Grad Solin
Grad Solin, uz to što organizira prijam za obitelji poginulih branitelja, organizira prijam za lokalne poduzetnike i gospodarstvenike

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević susreo se sa solinskim poduzetnicima, predstavnicima velikih i srednjih poduzeća te predstavnicima OPG-ova koji djeluju na području grada Solina. Susret je organiziran u svrhu poticanja suradnje javnog i privatnog sektora te postizanja što većeg gospodarskog napretka na području grada.

– Cilj ovakvog susreta jest prvenstveno iskazati zahvalu ljudima koji svojim djelovanjem i aktivnostima doprinose financijskoj stabilnosti i razvoju grada Solina – kazao je gradonačelnik Ninčević te dodao da će susreti javnog i privatnog sektora na području grada Solina pod nazivom “Poduzetnička sinergija” biti tradicionalni, a prethodit će im kao i ove godine radni sastanak.

Građane će se na ekološki osvješteno djelovanje poticati brojnim edukacijama Grad Solin i općine Dugopolje, Klis i Podstrana zajednički provode edukativne aktivnosti Razmišljam EKOlogično – tribine, predstave, radionice kako postupati s otpadom

Naime, uz gradonačelnika, poduzetnike su dočekali zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, pročelnici gradskih odjela, ali i predstavnici državnih institucija nužnih za njihovo poslovanje: od predstavnika Splitsko dalmatinske županije, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, fondove EU i poljoprivredu Anđelka Katavića, predstavnika županijskih službi na području Grada Solina, predstavnika Porezne uprave, Ureda državne uprave, Hrvatske gospodarske komore, Obrtničke komore, odnosno svih institucija na koje se naslanja poslovanje poduzetnika i gospodarstvenika, a sve u cilju kako bi dobili potrebne informacije, razmijenili iskustva, postavili pitanje i na njega dobili odgovor...

– Plan nam je na jednom mjestu okupiti ljude koji dolaze iz gospodarskog i poduzetničkog sektora s predstavnicima gradskih i županijskih službi te državne i porezne uprave kako bismo čuli njihove sugestije i olakšali im poslovanje – rekao je Ninčević.

Ove godine svoj rad na susretu su predstavili i mladi poduzetnici kao primjer pozitivne prakse na području Solina. Oni su ujedno i korisnici programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Solina.

zakonska obveza Poziv vlasnicima pasa za obavezno mikročipiranje pasa

– Okupljenim poduzetnicima na kraju ove godine sam zahvalio što svojim poslovnim aktivnostima, zapošljavanjem, uplatom poreza i prireza snažno doprinose razvoju našeg grada – istaknuo je Ninčević nakon susreta, iznimno zadovoljan radnim sastankom na kojemu su poduzetnici imali prigodu porazgovarati o problemima koji su im zajednički.

Osobito je zadovoljan poslovnim iskustvima koje su iznijeli mladi poduzetnici, početnici koji su bili korisnici potpora grada Solina u sklopu programa poticaja poduzetništva. Dobar primjer izvrsne suradnje između Grada i poduzetnika je AD Plastik, najsnažnija solinska tvrtka koja, kao i dosad, nastoji pridonijeti zajednici u kojoj posluje.

Tako su prošlog tjedna donirali dvadeset stolnih računala Gradu Solinu, koji ih je potom proslijedio solinskim udrugama, institucijama i ustanovama kojima su potrebni.

Mladi iz Solina pokazali veliko srce Akcija “Mjesec obitelji u Gradu Solinu” dobitnik Povelje za Naj-akciju 2018. godine Najmlađi pokazali humanost, darovali svoje slikovnice i igračke

– Donacija tvrtke AD Plastik primjer je dobre suradnje solinskih gospodarstvenika i Grada Solina. Grad Solin, uz to što organizira prijam za obitelji poginulih branitelja, organizira prijam za lokalne poduzetnike i gospodarstvenike koji smo nazvali Poduzetnička sinergija, a sam naziv upravo sve govori – podsjetio je Ninčević zahvalivši se tvrtki AD Plastik na donaciji.

Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika, zadovoljan je što je tvrtka u prilici donirati te što mogu pomoći.

– Čast nam je što smo mogli pomoći sugrađanima u njihovu radu. Vjerujem da će to pomoći razvoju zajednice, ali prije svega djeci, koja uvijek trebaju pomoć – rekao je Došen.

zaštitne mjere VIK upozorava:​ Zaštitite vodovodne instalacije od smrzavanja

Uz predsjednika Uprave AD Plastika, donaciji računala nazočio je i Mladen Peroš, član Uprave tvrtke.

Dvadeset doniranih računala otišlo je na adrese OŠ don Lovre Katića, OŠ Vjekoslava Paraća, OŠ kraljice Jelene, OŠ kralja Zvonimira, Dječjeg vrtića Cvrčak Solin, Gradske knjižnice Solin, Doma kulture Zvonimir Solin, Udruge Solinski bubamarci, KUD-u Salona, Planinarskog društva Sv. Jure Solin i Gradske glazbe Zvonimir Solin čijim su članovima uljepšali ovogodišnji Božić.