Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Suradnja Međimurja i Istre

'Nismo konkurencija jedni drugima i želimo biti primjer ostalim regijama'

Domaćin župan Matija Posavec istaknuo je da su dvije regije vrlo slične i imaju što pokazati
1/2
Foto: Međimurska županija
Domaćin župan Matija Posavec istaknuo je da su dvije regije vrlo slične i imaju što pokazati

– Mi nismo konkurencija jedni drugima, upravo suprotno. Siguran sam da jedni druge itekako možemo oplemeniti, dignuti naše odnose na jednu višu razinu. Prostora za suradnju ima bez obzira na to što smo dvije najuspješnije hrvatske županije jer stvaramo jedan novi okvir suradnje koji će sigurno biti primjer i ostalim hrvatskim regijama – rekao je istarski župan Valter Flego o suradnji njegove i Međimurske županije, koju su lani u studenom potvrdili potpisivanjem sporazuma o suradnji. Na temelju tog sporazuma organizirani su i "Dani Istre u Međimurju".

Poljoprivreda Upravljanje znanjem u poljoprivredi Na hranu se u Hrvatskoj po kućanstvu u prosjeku na dan troši 21,4 kune

Započeli prije četiri godine

Domaćin, župan Matija Posavec ističe da su dvije regije vrlo slične, od otvorenosti, tolerancije, solidarnosti, humanosti i radišnosti.

– Naše dvije regije mogu biti primjer prijateljstva i suradnje čitavoj Hrvatskoj. Imamo toliko toga što možemo pokazati i ponuditi i uvjeren sam da ćemo kroz brojna događanja koja nas očekuju učiniti korak više u našoj suradnji koju su još prije četiri godine započele općina Nedelišće s gradom Vodnjanom, te općina Šenkovec s gradom Rovinjom – napominje župan Posavec.

Veljko Kajtazi O nenamjenskom trošenju socijalne pomoći Županija ostaje pri uvođenju vaučera, Veljko Kajtazi protiv

Istarska županija predstavila je gospodarske i turističke potencijale Istre, a održan je i sastanak udruge "AgroRovinj" na čelu s predsjednikom Kristijanom Damjanićem s udrugom "Najbolje z Međimurja" koju vodi Valentina Hažić. "AgroRovinj" je osnovan 1996. i danas okuplja više od 300 članova, a cilj je pomoć poljoprivrednicima, od nabave sadnog materijala, edukacije do plasmana i promocije proizvoda.

Pred otvaranjem trgovina

V. Hažić predstavila je kratki opskrbni lanac u sklopu kojeg će 21 poljoprivredni proizvođač bez posrednika prodavati svoje proizvode u krugu od 50 km, a pred otvaranjem je i trgovina. Dvije će udruge potpisati sporazum o suradnji i plasmanu proizvoda, a organizirat će i predstavljanje proizvoda u Istri i Međimurju.

Romi iz Međimurske županije o prijedlogu da se uvedu vaučeri kao socijalna pomoć Kako ćemo djeci dati džeparac, platiti karte? Ugovor su potpisali župan Matija Posavec i izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko Izvaninstitucionalni pružatelj socijalnih usluga rane intervencije Na dijagnostiku autizma čeka se oko dvije godine, a na savjetovanje godišnje dolazi 200-tinjak djece