Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
župan istaknuo:

Nismo obnovili samo zgradu, ova je škola spremna za budućnost

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs zadovoljan je obnovom škole, a istaknuo je da je kupljen i novi namještaj iako to u početku obnove nije bilo planirano

Gotovo 40 učenika iz Severina i okolice od rujna će svoje školske dane provoditi u jednoj od najmodernijih područnih škola s toga područja, a sve zahvaljujući projektu vrijednom 1,4 milijuna kuna. Riječ je o Područnoj školi Severin, jednoj od 44 školske zgrade na području županije koje su u potpunosti obnovljene ili ih energetska obnova tek očekuje, a čija ukupna vrijednost iznosi 140 milijuna kuna.

POTPISAN UGOVOR Uskoro energetska obnova i četvrte županijske škole

Osim kompletne energetske obnove, škola je opremljena i novim namještajem, a riječ je o novim klupama, stolovima, garderobnim ormarićima, ormarićima za cipele i slično. Kruna na kraju cjelokupnog projekta bit će dječje igralište koje će se u cijelosti rekonstruirati.

Pri završetku i dvorana

Od iznimnog će to značenja biti za 37 učenika te male područne škole kao i za njihove učitelje te će se sada nastava održavati u znatno kvalitetnijim uvjetima. Uz to smanjit će se režijski troškovi kao i troškovi održavanja tako da će školi ostati više sredstava za ulaganja u nadstandard.

– Velika je razlika raditi u neobnovljenoj školi koja nije ni sličila na školu s obzirom na to da je to nekada bio društveni dom koji je bio prilagođen nastavi. Danas je to nešto posve drugo. Škola je prekrasna, učionica također. I dvorana je pri završetku i ovom prilikom želim zahvaliti našem županu Damiru Bajsu koji nam je to sve omogućio i trudio se da radovi budu što prije započeti i evo završeni su na vrijeme tako da ćemo u novu školsku godinu ući u obnovljenoj školi – rekla je učiteljica Vesna Vlajnić.

Energetska obnova zgrada u Zadru Zagrebačka županija Uskoro energetska obnova vrbovečkog Doma zdravlja EU sredstvima

Inače, matična školska zgrada već je energetski obnovljena kao i Područna škola u Međurači, dok energetska obnova tek očekuje Područnu školu u Dautanu.

Time se ulaganja u školstvo vezana uz Osnovnu školu „Ivana Viteza Trnskog“ i područne škole posljednjih godina penju na više od 3,5 milijuna kuna, a njihovom realizacijom ostvaruje se cilj kompletno obnovljenih i opremljenih, ne samo matičnih već i područnih škola, te se svim učenicima u županiji omogućuje jednak standard školovanja.

Nastavnici i đaci sretni

– Ulaganje u znanje i ulaganje u školstvo jedna je od temeljnih odrednica naše županije. Mi smo iskoristili priliku koja se pružila, a to je da po najpovoljnijim uvjetima napravimo obnovu naše škole. Županija je kroz 44 projekta koja vrijede 140 milijuna kuna jedna od vodećih županija Hrvatske po povlačenju tih sredstava. Moram naglasiti da mi ulažemo i u matične i područne škole. Svi moraju imati pravo na jednaku kvalitetu školovanja. Kada govorimo o ovoj školi, ona je lijep primjer za to, 37 učenika dobilo je kompletno preuređenu školu, od temelja do krova. Nismo se zadovoljili samo energetskom obnovom nego smo investirali i u sve ostalo, kada već imamo izvođača ovdje, da riješimo ukupnost pitanja ove škole za budućnost. To znači da su osim energetske obnove obnovljeni namještaj i oprema, izvršeni su i građevinski radovi koji nisu bili ugovoreni. Meni je najveće zadovoljstvo porazgovarati s našim učenicima i nastavnicima koji se iznimno vesele završetku radova – zaključio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. 

energetska obnova EU sredstva Najesen kreće energetska obnova jaskanskog Doma zdravlja