Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
potpisan ugovor

Njemačka tvrtka zadužena za veliki projekt aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi

Foto: Općina Vir
Završetak radova očekuje se u svibnju 2022. godine

Direktor virske komunalne tvrtke Vodovod Vir Hrvoje Bašić stavio je potpis na ugovor s tvrtkom Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG iz Njemačke, čime je okončan posao na odabiru izvođača radova na izgradnji kanalizacijske mreže, crpnih stanica, podmorskog ispusta i sanacije vodovodne mreže aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi.

Taj je ugovor direktor Bašić potpisao s direktorom njemačke tvrtke Ludwigom Hochom, a cijeli je posao zaključen iznosom od 346 milijuna kuna bez PDV-a (više od 430 milijuna kuna) te uključuje poslove na gradnji sustava javne odvodnje aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi, izvještavaju s Vira.

Boćanje gostovanje Virskim boćarima bod za 4. mjesto

Sustav se sastoji od 102 kilometra gravitacijske i tlačne kanalizacije, 34 crpne stanice, 32 kilometra sanacije vodovoda i podmorskog ispusta ukupne dužine 4,4 kilometra, od čega je podmorski dio dužine 3,2 kilometra te završava u moru između Zatona i Nina. Svečanosti potpisivanja ugovora o izvođenju radova nazočili su, kako su nas izvijestili s Vira, gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko, načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja, načelnik Općine Vrsi Luka Perinić, zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić, predstavnik nadzora radova iz tvrtke IGH Aleksandar Šarić, predstavnik izvođača Josip Križanac, predstavnik Vodovoda Vir Ivan Magaš, pročelnik Grada Nina Jozo Mustać i pročelnik Općine Vrsi Marko Rončević.

Završetak radova očekuje se u svibnju 2022. godine.

– Inače, tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG osnovana je početkom 1930-ih s naglaskom na vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, a riječ je o obiteljskom poduzeću koje trenutačno posluje u više od 30 zemalja širom svijeta. Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau specijalizirao se za gradnju cjevovoda za pročišćavanje otpadnih voda te sustave vode i grijanja, koristeći tehnologiju otvorenog kroja i bez iskopa. Njemačka tvrtka također je specijalizirana za popravak i rehabilitaciju cjevovodnih sustava, kao i za projektiranje i gradnju postrojenja – izvijestili su s Vira.

Vir Vir se predstavio na turističkom sajmu u Milanu Broj talijanskih gostiju na otoku raste, bit ćemo među 10 najjačih