Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održan prijam za umirovljene učitelje

“Njihov posao nije lak, stoga im moramo reći velika hvala”

1/10
Foto: Zagrebačka županija
U znak zahvale za prenošenje svog znanja i iskustva mlađim generacijama 64 učitelja osnovnih i srednjih škola primilo je poklon-karticu od 1500 kuna

Svjetski dan učitelja obilježavao se 5. listopada, a Zagrebačka županija u Velikoj Gorici organizirala je prijam za učitelje koji su ove godine otišli u mirovinu.

Program Zaželi u Jastrebarskom nacionalni program 'Zaželi' u Jastrebarskom zaposlilo 15 žena

Šesnaestu godinu zaredom

Čini to već 16. godinu zaredom kako bi umirovljenim učiteljima zahvalila na prenošenju znanja i iskustva mladima. U znak zahvale 64 učitelja osnovnih i srednjih škola primilo je poklon-karticu u iznosu od 1500 kuna.

– Cijenimo rad učitelja, njihovo plemenito zanimanje, ono što čine za odgoj i obrazovanje naše djece. Njihov posao nije lak, stoga im moramo reći velika hvala – rekao je župan Stjepan Kožić.

Podsjetio je da Županija gotovo 40 posto proračuna ulaže u obrazovanje i da je to, prema kriteriju izdvajanja u odnosu na ukupni proračun, najviše u državi.

Kardinal Kuharić dobio spomenik u rodnom Pribiću Otkrivanjem spomenika obilježeno sto godina od rođenja velikog kardinala

– U pripremi je proračun za iduću godinu. Moram reći da idemo na maksimalno traženje načina da za kapitalnu gradnju u školstvu osiguramo i veće iznose od 40 posto proračuna kako bismo udovoljili što većem broju zahtjeva.

To je naš odnos prema obrazovanju – kazao je župan.

Osvrnuo se i na osiguranje sredstava za nabavu radnih bilježnica za osnovnoškolce te na povećanje broja i iznosa stipendija.

– Znatno ove godine ulažemo i u energetsku obnovu škola, oko 62 milijuna kuna, od čega ćemo 27 milijuna dobiti iz fondova EU, a ostalo su naša sredstva – dodao je župan.

u pušći obilježen nacionalni tjedan dojenja Uz klupe lako nahraniti bebu i kad si u šetnji

Uvodno je učiteljima na uloženom trudu tijekom radnoga vijeka zahvalio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

– Ponosni smo na Županiju, njezinu brigu i izdvajanja iz proračuna za školstvo. Kao najveći grad u županiji, u kojemu školstvo ima tradiciju više od 400 godina, primjer smo po izdvajanjima za mlade, predškolski i osnovnoškolski uzrast – rekao je Barišić.

Bogat prigodni program

U ime umirovljenih učitelja na prijmu je zahvalila Vesna Tikvicki, umirovljena učiteljica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi “Kardinal Alojzije Stepinac” u Krašiću, dok su u prigodnom programu sudjelovali učenici Umjetničke škole Franje Lučića – Lucian Glagoić, Gabrijela Lovrić, Petra Vujnović i Leda Krvarica.