Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad u znaku sporta

NK "Belišću" dar za 100. rođendan – nova tribina

Stadion u Belišću
Foto: Grad Belišće
Belišće je nositelj titule Europske regije sporta 2018., sa Siklósem, Harkányem, Valpovom, Bizovcem i Petrijevcima

Za svoj stoti rođendan NK "Belišće" dobit će veliki dar – tribinu nogometnog gradskog stadiona, s 500 sjedećih mjesta, po propozicijama 3. Hrvatske nogometne lige.

– U prizemlju će se nalaziti svečani salon s klupskim prostorijama i svlačionicama sa svim popratim sadržajima. NK “Belišće” proslavit će 2019. vrijedan sportski, društveni i generacijski jubilej – 100 godina postojanja. Kao dar Grada generacijama sportaša i sportskih radnika NK “Belišća”, na zapadnom dijelu stadiona izgradit će se novi, iznimno vrijedan sportski objekt. Zadovoljit će sve propisane kriterije koji ovaj rang natjecanja zahtjeva – otkrivaju nam u Gradu Belišću.

pametna klupa Projekt pametnog grada Pametne klupe sa super brzim internetom

Gradovi prijatelji sporta

Tribina će se graditi prema projektu arhitekta Domagoja Ivanovića. Investicija je to od 4,5 milijuna kuna. Sve je u Belišću u znaku sporta. Nakon osvajanja titule Europskoga grada sporta u 2017. Grad Belišće ponosni je nositelj i titule Europske regije sporta 2018. godine, s gradovima prijateljima sporta Siklósem, Harkányem, Valpovom, Bizovcem i Petrijevcima. Okupljeni su tako pod kapom “Slavonija & Baranja – Europska regija sporta 2018.”

– Titula je simbolično dobila naziv Slavonija i Baranja zbog slavonskih gradova i općina s hrvatske strane te gradova iz mađarskog dijela regije Baranja. Udružile su se jedinice lokalne samouprave s obje strane granice, na sportskom i društvenom planu ujedinila se Valpovština i područje dijela južne Mađarske. Nastavak je to dugogodišnje sportske prekogranične suradnje, kao i velika prilika za daljnji razvoj, napredak i uspostavljanje još boljih prijateljskih i susjedskih odnosa – ističe gradska uprava.

Reprezentacija gluhih

U sklopu toga u subotu je održana međunarodna prijateljska nogometna utakmica gluhih reprezentacije Hrvatske i reprezentacije Mađarske, na nogometnom stadionu u Belišću. Susret su organizirali Sportska zajednica Osječko-baranjske županije, Hrvatski sportski savez gluhih, Malonogometni klub gluhih Belišće-Gat i Zajednica sportskih udruga grada Belišća.

Uz suradnju na sportskom planu, titula pridonosi i kulturnoj, gospodarskoj i turističkoj suradnji. Prilika je to i za nominiranje projekata prema fondovima EU. Stvorit će to i bolje uvjete za sportaše i rekreativce. Belišće je, ističe se, grad velikih sportskih rezultata.

Najsjajnija odličja vezana su za gradski kajakaški klub i legendarnog Matiju Ljubeka, osvajača četiri olimpijske medalje – dvije zlatne te jedne srebrne i brončane. U njegovoj je riznici i 10 medalja sa svjetskih prvenstava.

Njemu u čast skulptura Matije Ljubeka bit će svečano otvorena 28. travnja na kružnom toku koji vodi prema mostu 107. brigade HV-a.

Belišće ulaže u Bocanjevce primopredaja opreme Belišće ulaže u Bocanjevce, stvaraju se dodatni uvjeti za etno selo