Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Ugovor “težak” gotovo milijun eura

Nova gradska tržnica otvara se idućeg proljeća

Foto: Facebook
Tržnica će se graditi na prostoru između Orljave i Mlinske ulice iz koje će se i ulaziti na parkiralište, odnosno na tržnicu

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić u Zagrebu su potpisale ugovor kojim se osiguravaju sredstva za gradnju nove gradske tržnice u Pleternici. Za ovaj važan infrastrukturni projekt osigurana je potpora od 7,4 milijuna kuna. Kao što je već ranije najavljeno, tržnica će se graditi na prostoru između Orljave i Mlinske ulice iz koje će se i ulaziti na parkiralište, odnosno na tržnicu.

Prvo međunarodno predstavljanje zadruge Pleterničko vino i kulen u Tomislavgradu

– Ovom se projektu toliko veselim, a vjerujem i naše poljoprivrednici i svi koji u Pleternici budu prodavali proizvode svojih vrijednih i zlatnih ruku. Dragi moji sugrađani, već idućeg proljeća kupovat ćemo domaće i kvalitetne proizvode na novoj gradskoj tržnici! Milijun eura stiže iz mjera ruralnog razvoja za izgradnju tržnice i prometno-parkirnih površina u njenu sastavu – objavila je na svom Facebook profilu gradonačelnica Jozić.

Izgradnja gradske tržnice u Pleternici jedan je od 38 projekata usmjerenih na poboljšanje uvjeta života u ruralnim sredinama, za koje su u Ministarstvu poljoprivrede potpisani ugovori iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH. Riječ je o projektima za koje je osigurano 148 milijuna kuna potpore iz fondova EU. Njihovom realizacijom stvaraju se preduvjeti za poticanje društveno-gospodarskog rasta i zaustavljanje depopulacijskog trenda. 

izbor Okućnica obitelji Mikić proglašena najljepšom u Pleternici nogomet Nagrada klubu Stadion u B. Drenovcu dobio rasvjetu