Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Viši standard zdravstvenih usluga

Nova oprema vrijedna 7,8 milijuna eura stiže i u bolnicu

Oprema u SMŽ
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavačka županija nabavila je najmoderniju medicinsku opremu vrijednu 7,8 milijuna eura, a financirala ju je iz Fonda solidarnosti EU. Jedan dio opreme već se nalazi u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić".

– Naši kvalitetni liječnici i liječnice, medicinsko i nemedicinsko osoblje, najnovija i najmodernija oprema jamstvo su našim sugrađanima za najkvalitetniju zdravstvenu uslugu u našoj općoj bolnici – rekao je župan Celjak prilikom obilaska nove opreme.

Tako su nabavljeni novi uređaji na ginekologiji za siguran i učinkovit način liječenja urinarne inkontinencije kod žena, a tu je i laparoskopski stup posljednje generacije koji omogućava operacije minimalno invazivnim postupkom što omogućuje brži opravak pacijenta i kraći boravak u bolnici.

Odjel radiologije dobio je dva nova UZV uređaja, RTG uređaj za klasičnu radiologiju i CT uređaj koji omogućuju visoku kvalitetu dijagnostike i visoku kvalitetu slikanja pacijenata posebno kod polutraumatiziranih pacijenata koje više nije potrebno pomicati s kreveta na kojima su pristigli.

Odjel za transfuzijsku medicinu sada ima, uz drugu novu opremu, i četiri nove medicinske centrifuge koje omogućuju predanalitiku uzoraka u brzom razdoblju tako da se rezultati pretraga jako kratko čekaju.

Nabavom suvremenog 4D ultrazvuka najviše klase odjel za kardiologiju također je unaprijeđen, kao i gastroenterološka i endoskopska ambulanta koje sada imaju novi gastroskopski stup, videogastroskop i kolonoskop. 

storyeditor/2024-03-22/smz_b_slager_moslavina_ulaganja.jpg Ulaganja na području Moslavine U Domu za starije u Kutini uskoro i dnevni boravak storyeditor/2024-03-22/smz_a_slager_nikola_cutuk_pixsell_PXL_180324_111890722.jpg Sisačko-moslavačka županija nabavila i medicinsku opremu "Svi zaposlenici Doma zdravlja od sada će raditi u doista izvrsnim uvjetima" Promocija Moslavačke regije sisačko-moslavačka županija Promocija Moslavine kao kvalitetne turističke, vinske destinacije