Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Dar gradu Stephana Lupina

Nova skulptura "Majka hraniteljica" u POS-ovu naselju

Foto: Grad Varaždin
Naš mladi kipar Šanjek koji živi u inozemstvu zamislio je jednu skulpturu od nekoliko figura koje bi simbolizirale svećeničke redove koji su ostavili trag u gradu Varaždinu, a koja bi vjerojatno išla na kapucinski trg, iznio je planove gradonačelnik Čehok

Ispred Sveučilišta Sjever otvorena je nova skulptura poznatog varaždinskog umjetnika Stephana Lupina a događaju su prisustvovao i gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom. 

Nekoliko informatičkih tvrtki Veliko zanimanje za prostore u Gospodarskoj zoni Brezje

Skulptura pod nazivom „Majka hraniteljica“ visoka je oko četiri metra i Lupinov je poklon gradu Varaždinu. Postavljena je upravo u novom varaždinskom kvartu POS kako bi i taj dio grada bio oplemenjen umjetničkim djelima. 

Gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je da se Varaždin može ponositi s brojnim umjetnicima koji svoje skulpture žele pokloniti gradu.

- Naselje POS je obnoveljni prostor koji je nekad bio vojni kompleks, a u desetak godina ovdje je nastalo jedno od najvećih naselja, odnosno najveće POS naselje, ali i naše novo Sveučilište Sjever s 4000 studenata. Ono što nam je nedostajalo na ovom javnom prostoru je upravo takva umjetnina. Zahvaljujući ideji našeg Lupina koji je u ovo razdoblje korone smatrao da ponovno treba probuditi tu vrijednost i očuvanje prirode.

Varaždinski osnovci Mali plivači dobili diplome

Skulptura "Majka hraniteljica" nije samo simbol ženskog principa nego je i simbol prirode. Mislim da odlično pristaje ovdje gdje ima najviše mladih obitelji, dolaze mladi ljudi, studenti, kao jedan vid umjetnosti koji želi osvijestiti upravo tu potrebu da živimo u skladu s prirodom. Zahvaljujući njemu koji je svoju skulpturu donirao, a Grad je samo platio odljev, još je jedan javni prostor oplemenjen umjetničkom skulpturom. Dogodine nastavljamo s tim. Naš mladi kipar Šanjek koji živi u inozemstvu zamislio je jednu skulpturu od nekoliko figura koje bi simbolizirale svećeničke redove koji su ostavili trag u gradu Varaždinu, a koja bi vjerojatno išla na kapucinski trg. Tu je i naš umjetnik Vudrag. Hvala Bogu, Varaždinci se mogu ponositi da imaju dovoljno umjetnika koji žele svoje ideje, skulpture, umjetnine pokloniti gradu - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.