Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Odsvirajte Odu radosti

Nova turistička atrakcija 'glazbena ograda' postavljena u Umagu

Umag glazbena ograda
Foto: Grad Umag
'Park znanosti' inače je zamišljen s ciljem da se javna površina oplemeni interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama.

Novootvoreni gradski park Humagum bogatiji je za novi edukativni eksponat – glazbenu ogradu. Novi eksponat postavljen je u sklopu projekta Luke Vevereca, 'Park znanosti'.

Koncept i struktura nove umaške glazbene ograde pruža djeci i odraslima doživljaj sviranja poznate melodije. Naime, ritmičnim udaranjem 29 metalnih cijevi građani će u hodu i s lakoćom moći odsvirati  himnu Europske Unije, 'Odu radosti' Ludwiga van Beethovena. 

Objašnjenje i na stranim jezicima

Riječ je o vrlo zanimljivoj atrakciji, pored koje je postavljena opisna ploča na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku koja detaljno objašnjava kako glazbena ograda funkcionira.

Inače autorski projekt 'Park znanosti' zamišljen je s ciljem da se javna površina oplemeni interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Posjetiteljima pruža priliku da na interaktivan i zanimljiv način pokreću i osluškuju eksponate edukativnog sadržaja te tako spoznaju zašto i kako svaki od njih uspješno funkcionira. Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istraživanja eksponata parka, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja svih korisnika. izvijestili su iz Grada Umaga.