Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
'DOSTUPNIJA PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA'

Nova ultrazvučna oprema

Foto: Osječko-baranjska županija
Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak ističe da su do sada potpisani ugovori o nabavi opreme u vrijednosti gotovo 12 milijuna kuna, od čega je oprema vrijedna 5,5 milijuna kuna već isporučena

Potpisivanjem ugovora između Osječko-baranjske županije i tvrtke Medexpert iz Zagreba o nabavi ultrazvučne opreme u vrijednosti 2,228.500 kuna i namijenjene županijskim domovima zdravlja, učinjen je još jedan korak u provođenju Projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije". Ukupna je vrijednost tog projekta 23,899.295 kuna, od čega su 85 posto bespovratna sredstva EU.

Za dostupniju primarnu zaštitu u cijeloj županiji 23 milijuna kuna Nova oprema za sve domove zdravlja i ambulante u Osječko-baranjskoj županiji

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Nataša Tramišak ističe da su do sada potpisani ugovori o nabavi opreme u vrijednosti gotovo 12 milijuna kuna, od čega je oprema vrijedna 5,5 milijuna kuna već isporučena. Kroz projekt će 104 liječnika šest županijskih domova zdravlja i njihovih ambulanti dobiti ukupno 72 vrste, odnosno 747 komada opreme. Inače, u tijeku je postupak nabave i za sitnu opremu ukupne vrijednosti 1,25 milijuna kuna.

– Uz opremanje, u svim domovima zdravlja obavljaju se i infrastrukturni radovi, a uz već postojeće upravo započinjemo s postupkom javne nabave za dogradnju Doma zdravlja Našice, na čijem će se parkirališnom prostoru izgraditi zgrada površine 400 kvadrata i procijenjene vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna – kaže pročelnica Tramišak.

Dožupan Goran Ivanović dodaje da se u primarnu zdravstvenu zaštitu u OBŽ-u ulaže gotovo 30 milijuna kuna.