Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POTPISIVANJE UGOVORA

Novac za rad udruga iz Domovinskog rata

Foto: Grad Novska
Ugovore su potpisali predstavnici udruga i gradonačelnik Marin Piletić

U prethodne četiri godine sve novljanske udruge proistekle iz Domovinskog rata dobivale su sredstva za svoj rad, a sredstva su im odobrena i za 2021. godinu. Udrugama koje su se javile na Javni poziv za dobivanje sredstava dodijeljena su sredstva za programe koje će provoditi, a predstavnici udruga ugovore na dobivene iznose potpisali su s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem.

Arheološka istraživanja na području Novske Bogata arheološka baština na lokaciji Kozarice, župnoj crkvi sv. Luke Evanđeliste, Subocki Gradu...

Za njihov rad iz sredstava gradskog proračuna odobren je u 2021. godini iznos od 177.500 kuna za predložene programe namijenjene promicanju vrijednosti Domovinskog rata, obilježavanju važnih događaja iz Domovinskog rata i sjećanju na poginule hrvatske branitelje.

Zahvalivši se na suradnji u proteklom razdoblju, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i Odboru hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske, gradonačelnik je istaknuo da su primjer kako braniteljska populacija treba raditi na lokalnoj razini, ali i u svim drugima sredinama. Rekao je i da je Grad Novska od plaćanja komunalne naknade oslobodio hrvatske branitelje, korisnike zajamčene braniteljske naknade.

Riječi zahvale uputio je i Ivica Vulić, predsjednik Odbora hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske.

USPJEŠNA TVRTKA IZ MURSKOG SREDIŠĆA Izvoze 80 posto proizvoda na sve kontinente

– Najvažnije je reći da smo jako dobro surađivali, hvala svima na suradnji u zadnje četiri godine, a Gradu Novska hvala na sredstvima – naglasio je Ivica Vulić.