Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Opća bolnica Virovitica

Nove sobe imat će kadice pa će rodilje moći same kupati novorođenčad

NOVO LICE rodilišta financira se sredstvima Ministarstva zdravstva te iz Proračuna Virovitičko-podravske županije
Foto: icv.hr
Župan Andrović obišao rodilište virovitičke bolnice, gdje je u tijeku rekonstrukcija vrijedna gotovo 1,4 milijuna eura

Rodilište Opće bolnice Virovitica zasjat će u novom ruhu – u tijeku je rekonstrukcija vrijedna 1,381.831 euro. Gradilište je obišao župan Igor Andrović sa suradnicima. Radovi su počeli u kolovozu i trebali bi biti dovršeni do svibnja. "Novo lice" rodilišta financira se sredstvima Ministarstva zdravstva te iz proračuna Virovitičko-podravske županije. U njemu će rodilje, novorođenčad i medicinsko osoblje imati kvalitetnije uvjete za boravak i rad na Odjelu na kojem je prošle godine bilo 516 poroda.

– Zadovoljni smo što ćemo našim pacijenticama moći ponuditi kvalitetniji smještaj i uslugu na samom odjelu, zahvaljujućim modernom prostoru i kvalitetnoj opremi, kao i dodatnim mogućnostima koje će nam rekonstrukcija osigurati. Uz sobe koje će biti jednokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom, sanitarnim čvorom, televizorom i internetom, na Odjelu će biti i dvije rađaonice, uz operacijsku salu u kojoj će se u hitnim slučajevima raditi carski rezovi, što nam dosad nije bilo moguće – ističe ravnatelj Dinko Blažević.

Voditelj Odjela, dr. Jadranko Šegregur, objasnio je kako rodilište dobiva daleko veće standarde.

– Nove sobe posjeduju pultove i kadice za kupanje novorođenčadi, što će majke moći same obavljati, uz suradnju i savjete primalja. U viši standard ulazi i prostorija za osobe s invaliditetom. U budućnosti je predviđen i apartman za boravak očeva. Preuređena je prostorija za medicinske sestre i primalje, a bit će napravljena i čajna kuhinja za rodilje, gdje će npr. majke koje ne doje moći spravljati mliječne pripravke za novorođenčad – kazao je dr. Šegregur. Župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo viđenim.

– Ovo će doista biti moderno rodilište po svim suvremenim standardima. Kako je nekada izgledalo, znam i sam, jer sam ovdje bio tri puta na porodu sa svojom suprugom. Radujem se završetku radova i prvim porodima u modernim prostorima za koje vjerujem da će biti ugodniji ne samo rodiljama s našeg područja, već i svim pacijenticama koje gravitiraju ovom području, kao i medicinskom osoblju za rad – rekao je župan Andrović.

Prestižna nacionalna turistička nagrada, Šampionska titula – Veliki zlatni suncokret – ruralnog turizma Hrvatske, u rukama je Centra za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju u kategoriji ruralnih turističkih projekata virovitičko-podravska županija Dvorcu u Suhopolju šampionska titula, slavio i TIC Klopotec Doktorandice i stipendije Potpisani ugovori Stipendisticama za studije 25.000 eura projekt sušionice povrća Virovitičko-podravska županija Korjenasto povrće u novoj sušionici prat će se kišnicom