Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U gradu Sveti Ivan Zelina i okolici radi se na obnovi cesta

Novi asfalt nakon poplava i bujica

Novi asfalt u Svetom Ivanu Zelini
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Asfaltirana su i područja pogođena poplavama, gdje su asfalt i makadamski put zbog bujice bili u potpunosti uništeni

U Svetom Ivanu Zelina intenzivno se radi na asfaltiranju više lokacija na području grada i okolice. Asfaltirana je cesta u Gornjem Psarjevu iznad područne škole. Asfaltiranje je završeno u srpnju, a radove su obavili djelatnici Županijskih cesta. Asfalt je postavljen i u ulici Findri u Blaškovcu, a proširena je i asfaltirana cesta u ulici Gaj u Blaškovcu. Asfalt su dobili i mještani Srednjeg Bukovca u naselju Šalati. Ove godine asfaltiran je i prostor ispred vatrogasnog doma u Paukovcu, a asfalt je postavljen i u Svetoj Heleni, točnije Gornjoj Heleni, a radi se o 900 metara ceste.

Sveti Ivan Zelina Još uvijek traju prijave za Šatorijadu u Svetom Ivanu Zelini “Dom” u prirodi za sve Zelinčane

Grad i okolica pretrpjeli su teške vremenske nepogode. Zagrebački župan Stjepan Kožić proglasio je stanje elementarne nepogode nakon teških kiša, ali i područje je trpjelo štete zbog poplava i mjesecima prije toga. Nakon štete nastale uslijed poplava u ožujku u Kalinju, gdje je na nekim dijelovima bujica u potpunosti uništila asfalt i makadamske puteve, sada su postavljene cijevi i cestovne rešetke, napravljena je odvodnja, konstrukcija trupa ceste, drenaža izvorišta te je teren u pripremi za asfaltiranje.
– Drago nam je da smo asfaltirali dijelove grada i okolice, pogotovo one pogođene elementarnim nepogodama ove godine. Razumijemo da je građanima bilo teško i sanirali smo štetu što smo prije mogli – javljaju iz grada Sveti Ivan Zelina.

Od ostalih dijelova grada, asfaltiran je i prostor ispred vatrogasnog spremišta u Krečavesi, naselje Podvorci, a kompletno je asfaltirana cesta koja povezuje Zglavnik i Šulinec. Asfaltirana je Ulica Gustava Krkleca, odvojak Gajeve ulice, Ulica Hrvatskih Branitelja, Biškupec Zelinski – odvojak Zelingradske (Ulica Mile Dijakovića) i Ulica Čegci, odvojak Majta.

Kominsko proštenje Krajem kolovoza kod barokne crkve Sveta tri kralja Tradicionalno Kominsko proštenje