Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Nakon trideset godina obnovljeni Gradski bazeni Bjelovar

Novi bazen za djecu, ležaljke, suncobrani, teren za odbojku...

Gradski bazen u Bjelovaru
1/8
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Za obnovu bazena Grad Bjelovar uložio je 2,5 milijuna kuna. Upravljat će Bjelovarski plivački klub

Unatoč lošim vremenskim uvjetima prošlog su tjedna otvoreni novoobnovljeni bazeni Bjelovar. Naime, nakon što se bazen gotovo tri desetljeća nije ozbiljnije obnavljao, Grad je odlučio uložiti 2,5 milijuna kuna i pripremiti ga za ovogodišnju kupališnu sezonu.

Na otvorenju je bio gradonačelnik Dario Hrebak, zamjenik Igor Brajdić i direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marko Mihalinec.

Radovi su počeli prije nekoliko mjeseci, a obnovljeno je gotovo sve.

Proslava Dana Europe u Bjelovaru Obilježen Dan Europe u Bjelovaru “Projekti EU bjelovarska su sadašnjost, a ne budućnost”

Angažirali domaće tvrtke

– Kao što smo najavljivali, bez obzira na kišu, obnovljeni bazeni su otvoreni u zadanom roku. Sve što je prije bilo u lošem stanju, mi smo pretvorili u posve novo, a vjerujem da će svi oni koji neće ići na more uživati u ovim bazenima – izjavio je tijekom otvorenja gradonačelnik Hrebak.

Obnovljene bazene vidi kao podizanje standarda života građana Bjelovara. Jedino što obnova nije obuhvatila su pločice u velikom i srednjem bazenu jer su bile u dobrom stanju, a i njihova bi zamjena potegla mnoga druga infrastrukturna pitanja.

U sklopu bazena, a na zahtjev građana, napravljen je još jedan bazen za one najmanje, kao i dječje igralište koje se često spominjalo kao nedostatak. Bazen je obnavljalo šest bjelovarskih tvrtki i jedna đurđevačka, a Hrebak odlučno odbacuje sve spekulacije koje mu je oporba pripisala vezane za nabavu.

– Mi smo proveli javnu nabavu na bazenu i sve smo radili po propisima. Žao mi je što je oporba bila protiv bazena i protiv obnove. Znam da nisu uspjeli napraviti ništa po pitanju bazena posljednjih nekoliko godina, a mi smo uspjeli. Mi idemo dalje svojim putem, pošteno i doista želimo podizati standard u Bjelovaru – izjavio je Hrebak dodajući kako je radove sam nadzirao gotovo svaki dan kako ne bi dopustio da se rok obnove produlji. Bjelovarski plivački klub, ujedno i upravitelj gradskih bazena, obnovu su dočekali s oduševljenjem, a ona je, tvrdi direktor Mihalinec, bila potrebna. – Sve pohvale za inicijativu, nama je velika čast i obveza održavati ovakvo izdanje bazena. Bjelovarski klub sada će moći nastaviti sa svojim aktivnostima u daleko boljim uvjetima – naglasio je Mihalinec.

Inače, klub ima nekoliko radnih grupa poput neplivača za djecu i odrasle, plivača za djecu i odrasle, vaterpolo, rekreaciju u sklopu koje djeluje veteranski klub s čak tridesetak članova.

Iz Moskve u Bjelovar

Posebno su, tvrdi, zanimljivi sportski tereni na kojim će se održavati badminton, odbojka, stolni tenis i to sve na novom travnjaku i pijesku. Ove su godine dobili dugoočekivane suncobrane i ležaljke. Ulaz na bazen je 10 kuna za djecu i 15 kuna za odrasle. Posebna zanimljivost na bazenu su murali na zidovima tribina koje je oslikao amsterdamski dvojac „Karski and Beyond“. Naime, na poziv Bjelovarčana Pavla Tandare ovaj je dvojac doletio izravno iz Moskve gdje su oslikavali grafite za Svjetsko prvenstvo.

Veleposlanik Indije u Bjelovaru Posjet Poduzetnički poticaji mogu privući indijske investitore u Bjelovar