Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
položen kamen temeljac

Novi dječji vrtić uskoro u Murskom Središću

Foto: Međimurska županija
Novi dječji vrtić "Maslačak" bit će površine 1.262 m², sa sedam skupina, od toga dvije jasličke i četiri vrtićke skupine, a dok će jedna skupina biti za Montessori program odgoja

Murskom Središću 4. prosinca 2018., tradicionalno je obilježen blagdan sv. Barbare, zaštitnice rudara, jedne od četrnaest svetih pomoćnika u nevoljama. Tom prigodom uz niz događaja, svečano je položen kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića "Maslačak" koji pohađa 110 mališana jasličke i predškolske dobi, obavijestili su iz Međimurske županije.

Kamen temeljac položili su gradonačelnik Dražen Srpak i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Darko Horvat uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca koji se obratio prigodnim riječima gdje je istaknuo važnost ulaganja u najmlađe, našu djecu koja su budućnost ovog kraja.

Potpis ugovora Obnovljivi izvori energije U manje od dvije godine u Međimurje za energetsku obnovu stiglo 150 milijuna kuna

"Obrazovanje je prioritet za Međimurje, mnogo ulažemo, povlačimo europska sredstva, ali ne zanemarujemo standard dječjih vrtića pa je ovo jedan od desetak projekata u izgradnji, dogradnji ili adaptaciji predškolskih ustanova u Međimurju. Time se, sasvim sigurno, kvaliteta života, dostupnost i standard u tim mjestima diže na višu razinu. Čestitam svima koji su radili na ovom projektu", zaključio je župan Posavec.

Novi dječji vrtić "Maslačak" bit će površine 1.262 m², sa sedam skupina, od toga dvije jasličke i četiri vrtićke skupine, a dok će jedna skupina biti za Montessori program odgoja. Ujedno, u sklopu izgradnje projekta, planira se rekonstrukcija ulice Slatine u kojoj će biti vrtić. Novi dječji vrtić ispunit će sve uvjete koji će brojnim mališanima i osoblju pružiti moderan i funkcionalan oblik svakodnevnog rada i boravka.

Gradonačelnik Dražen Srpak, prilikom govora istaknuo je kako je ovo  jedna od brojnih projekata koji se provode u Murskom Središću, a dok je ministar Darko Horvat naglasio kako će u Hrvatskoj ova godina po svim pokazateljima biti puno bolja, nego 2017. godina, a sve iduće godine će biti još bolje i uspješnije.

osigurat će se i nova oprema kako bi se dodatno podignula razina kvalitete Noviteti u trogirskim vrtićima: sportske grupe, logoped, defektolog...

Povodom ovog svečanog događaja djeca iz vrtića "Maslačak" pripremila su prigodni program te su tako proslavili polaganje kamena temeljca dječjeg vrtića, ali i blagdan sv. Barbare.

Bogat cjelodnevni program nastavljen je obilaskom radova na investiciji izgradnje hale 4 – Sobočan interijera d.o.o. te polaganjem kamena temeljca za izgradnju hale tvrtke Cartex u Gospodarskoj zoni Brezje.

Obilježavanje blagdana sv. Barbare završeno je obilaskom novouređenih prostorija Društvenog doma u Peklenici čiju je obnovu financiralo Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Međimurska županija i Grad Mursko Središće, čime je Peklenica dobila "mali Centar za kulturu" u kojemu će biti održavane predstave, sastanci, razne kulturne manifestacije, a i udruge će dobiti svoj prostor za rad.

Međimurska popevka Tradicijcki napjev Međimurja upisan na UNESCO-ov popis nematerijalne baštine Manje poznato o napjevu: Njemačka himna nastala je iz međimurske popevke