Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
osigurat će se i nova oprema kako bi se dodatno podignula razina kvalitete

Noviteti u trogirskim vrtićima: sportske grupe, logoped, defektolog...

Foto: Photo by Mike Fox on Unsplash
Projekt će osigurati fleksibilniji rad vrtića prilagođen zaposlenim roditeljima, odnosno nudit će dva produljena boravka i tri dodatna poslijepodnevna boravka

Gradu Trogiru odobrena su sredstva u vrijednosti od 3,7 milijuna kuna za projekt pod nazivom "Dječji vrtić Trogir – partner obiteljima", a kojima će se u trogirske vrtiće implementirati čitav niz novosti i unaprijediti njihov rad, ali i živote djece, roditelja i odgajateljica.

Radi se o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali. Intenzitet potpore iznosi sto posto.

Potpisan kolektivni ugovor između Grada i sindikalista Odgajateljima u vrtićima u 2019. plaća veća 400 kuna

Projekt će prvenstveno osigurati fleksibilniji rad vrtića prilagođen zaposlenim roditeljima, odnosno nudit će dva produljena boravka i tri dodatna poslijepodnevna boravka za ukupno stotinu djece koja bi bila korisnici programa.

Osim toga, projekt podrazumijeva i nekoliko noviteta - sportski program u svim skupinama za svu djecu. Trogirska djeca dobit će i podršku stručne službe - po prvi put dio njihovog predškolskog razvoja bit će defektolog i logoped, a i roditelji će biti zastupljeni kroz ovaj program tako da će se za njih organizirati prikladne radionice.

Radovi na objektu trebali bi biti gotovi do lipnja, a opremit će ga tijekom ljeta Sisak Amerikanci grade novi dječji vrtić

– Iznimno smo zadovoljni i sretni što su nam odobrena sredstva za ovaj projekt. Radi se o sadržajima koji su u 2018. nužni u trogirskim vrtićima i koji će olakšati život roditeljima, poboljšati uvjete našoj djeci, ali i osigurati stimulativnije okruženje za odgajateljice – istaknula je dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić te otkrila kako je još jedna novost edukacija odgajateljica za kvalitetnije usluge institucionalnog predškolskog odgoja i obrazovanja.

Dobivenim iznosom osigurat će se i nova oprema kako bi se dodatno podignula razina kvalitete i standarda vrtićkih skupina.

Više detalja o projektu bit će objavljeno prije početka njegove provedbe.

Vrtić Potočnica Osijek Tri škole i vrtić obnavljaju se za 26 milijuna