Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisak

Amerikanci grade novi dječji vrtić

Radovi na objektu trebali bi biti gotovi do lipnja, a opremit će ga tijekom ljeta
1/13
Foto: NIKOLA ČUTUK/PIXSELL
Ovdje ćemo smjestiti skupine iz sadašnjeg vrtića Sunce koji je jedini u Sisku u tuđem, neadekvatnom prostoru i za koji plaćamo najam. Novi vrtić imat će i više kapaciteta nego sada te ćemo time riješiti sve potrebe sisačke djece za vrtićem – rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

Na sisačkom Brzaju gradi se novi vrtić za četiri odgojne skupine. S oko 715.000 dolara financira ga Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko američkog veleposlanstva u Zagrebu i U.S Army Corps of Engineers.

prilagođen svim skupinama korisnika Jedinstveni interpretacijski centar arheološke baštine uskoro u Sisku

- Vidjeli smo da su u Vukovaru isfinancirali sličan objekt pa smo se javili veleposlanstvu s našim projektom te su ga pristali financirati. SAD financira sve radove, a iz gradskog proračuna plaćamo nadzor i PDV. Ovdje ćemo smjestiti skupine iz sadašnjeg vrtića Sunce koji je jedini u Sisku u tuđem, neadekvatnom prostoru i za koji plaćamo najam. Novi vrtić imat će i više kapaciteta nego sada te ćemo time riješiti sve potrebe sisačke djece za vrtićem – rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

- Uvjereni smo u korist ovog projekta za zajednicu i trenutačno je to jedan od većih programa pomoći u koje je posljednjih godina uključeno Veleposlanstvo SAD-a. Ovo smatramo investicijom u budućnost Hrvatske, a obrazovanje je jedno od najboljih ulaganja koje se može ostvariti - rekao je brigadir Matthew Denny, voditelj Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a.

U Capraškim poljanama živi oko 1200 Roma među kojim je i više od 500 djece za mlade Romi dobili prvo sportsko igralište u Capaškim poljanama

Radovi na objektu trebali bi biti gotovi do lipnja, tijekom ljeta će se vrtić opremiti i na jesen primiti mališane. Do tada će biti gotova i prilazna cesta vrtiću, u blizini koje Grad uređuje i parkiralište s nova 74 parking mjesta za roditelje, ali i stanovnike ovog dijela Siska. Za taj dio radova iz gradskog proračuna izdvojeno je 2,1 milijun kuna.

"- oš nam samo preostaje dovršiti projektnu dokumentaciju za dječji vrtić u Galdovu koji ćemo dalje nastojati isfinancirati sredstvima iz fondova Europske unije ili vlastitim sredstvima - dodala je gradonačelnica Siska.

Milijuntni putnik Auto prometa Sisak auto promet sisak Milijuntnog putnika iznenadili s 1000 kuna Islamski kulturni centar vrijedan 50,9 milijuna kuna Prva ekodžamija u ovom dijelu Europe gradi se u – Sisku