Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
POTPISAN UGOVOR O GRADNJI

Novi dom u Ratkovici

Foto: slavonski.hr
Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić potpisala je s izvođačem radova ugovor o gradnji novog društvenog doma

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić potpisala je s izvođačem radova ugovor o izgradnji novog društvenog doma u Ratkovici. Ugovor je vrijedan 750 tisuća kuna plus PDV, a rok izgradnje doma površine oko 160 četvornih metara s pristupnom cestom je godinu dana. Sredstva potrebna za izgradnju osigurana su u proračunu Grada Pleternice, piše slavonski.hr. Dom će biti smješten na lokaciji pored mjesnog dječjeg igrališta te će zajedno činiti jezgro društvenog okupljanja tamošnjih stanovnika svih uzrasta.

LAKŠE OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU Orahovica se uključila u sustav e-novorođenče

– Ratkovica je vrlo aktivan mjesni odbor i ovo je njihova dugogodišnja želja i inicijativa. Vjerujem da će u idućih godinu dana, koliko traje ovaj ugovor, radovi biti završeni te da ćemo potom jednako svečano otvoriti taj dom – naglasila je gradonačelnica Jozić. Predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica Josip Baltić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj projekt došao u fazu izgradnje.

– To je objekt koji je vrlo potreban našem naselju. Dugi niz godina radimo na tome, bilo je i prenamjena zemljišta i drugih problema, ali uspjeli smo. Jedan smo od rijetkih mjesnih odbora koji nije imao svoj objekt, mjesto za društvena okupljanja i koristili smo prostor koji nije bio u našem vlasništvu – rekao je Baltić.