Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
BARANČEK GRADI HALE U NOVSKOJ

Novi investitor u Poduzetničkoj zoni Zapad

Foto: Danijel Prerad
Ukupna vrijednost investicije je oko 9,9 milijuna kuna, a posao će u novom pogonu naći 12 ljudi

Trgovačko društvo Baranček d.o.o. – za usluge, proizvodnju i trgovinu sa sjedištem u Lipovljanima, vlasnika Tomislava Barančeka, novi je investitor u Poduzetničkoj zoni Zapad u Novskoj.

Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavila još jedan projekt iz programa Zaželi Gotovo 2,8 milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena koje će se brinuti o 180 sugrađana

Ugovor o kupnji zemljišta na kojemu vlasnik namjerava izgraditi hale potpisali su gradonačelnik Marin Piletić i Tomislav Baranček, direktor tvrtke. Tvrtka Baranček d.o.o. posluje 25 godina i ima dugogodišnju limarsku tradiciju prerade pocinčanih bojanih limova, izrade trapeznih pokrovnih i zidnih limova te proizvodnje cjelokupnog asortimana građevinske limarije. U dvije samonosive lučne hale, koje namjerava izgraditi u Poduzetničkoj zoni Zapad, vlasnik vlastitim ulaganjem proširuje djelatnost.

– Širimo se na proizvodnju CD/UD profila, lakih čeličnih elemenata, te ćemo tu smjestiti liniju za prorezivanje limova s ciljem pokretanja proizvodnje nosivih profila za sistem suhe gradnje. U postupku smo i nabavke stroja za inovativan način gradnje montažnih kuća na bazi čeličnih profila, potpuno seizmički otpornih – rekao je prigodom potpisivanja ugovora Tomislav Baranček.

Ukupna vrijednost investicije je oko 9,9 milijuna kuna, a računaju i na Razvojnu agenciju NORA Novska, projekte iz fondova i drugih izvora sredstava. U novom pogonu u Poduzetničkoj zoni Zapad vlasnik ima u planu zaposliti 12 novih zaposlenika.

JVP Grada Novske osnovana je prije dvije godine Novljanskim vatrogascima stigla nova oprema za intervencije vrijedna gotovo milijun kuna

Poduzetnička zona zapad smještena je na jugozapadnom djelu Grada Novske uz neposredni izlaz na autocestu Zagreb – Lipovac te državnu cestu Pakrac – Jasenovac. Prostire se na površini od 5,4 ha, a namijenjena je za proizvodne djelatnosti.