Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
JVP Grada Novske osnovana je prije dvije godine

Novljanskim vatrogascima stigla nova oprema za intervencije vrijedna gotovo milijun kuna

Foto: Grad Novska
Samo od početka ove godine JVP Novska angažirala se tijekom 41 intervencije na području Grada Novske

Profesionalna javna vatrogasna postrojba Grada Novske, od osnivanja prije gotovo dvije godine, ispunila je sve zadaće koje su se pred vatrogaskinjama i vatrogascima postavili.

Zaklada ‘Sandra Stojić’ predstavila još jedan projekt iz programa Zaželi Gotovo 2,8 milijuna kuna za zapošljavanje 30 žena koje će se brinuti o 180 sugrađana

Za uspješan rad u spašavanju imovine i ljudi, JVP Novska opremljena je specijalnim vatrogasnim vozilima i opremom za uspješno obavljanje poslova i u aktivnostima koje se postavljaju pred njih.

Novo navalno vozilo

Ovih dana uručeno im je i novo navalno vozilo, DAF 45, vozilo dvostruke kabine, opremljeno visokotlačnom pumpom, opremom za tehničke intervencije, kao i opremom kojom se koriste pri intervenciji poput kompresora, kemijskih odijela, aparata za disanje, transportne torbe i druge namjenska oprema, ukupne vrijednosti oko milijun kuna.

Kao što je prigodom primopredaje napomenuo Zlatko Pješ, zapovjednik i ravnatelj JVP Novska, oprema je nabavljena vlastitim sredstvima iz gospodarske djelatnosti i sredstvima Grada, koji izdvaja i sredstva za sva dobrovoljna vatrogasna društva Grada Novske.

OBAVIJEST Busko ne vozi zbog redovitog servisa

– Vatrogasno vozilo opremljeno je potpuno opremom i za tehničke intervencije, a tu je i oprema koja se može koristiti u potresnom području – rekao je Pješ.

Od osnivanja u opremanje JVP Novska u osobnu i skupnu zaštitnu opremu uloženo je više od 960.000 kuna.

Zahvala gradonačelnika

– Zaista hvala od srca za sve ono što činite. Činite to i za svog radnog vremena, ali i izvan radnog vremena u svoje slobodno vrijeme. Ovo je primjer kako se gradi jedna institucija, primjer institucije koja je opravdala povjerenje svojih sugrađana. Svaka uložena javna kuna kod vas, uz povjerenje građana koje imate, je daleko opravdana. I ubuduće kad bude trebalo, ako bude bilo novca, a zatreba neka oprema, tu smo – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić pri obilasku postrojbe dodavši da se sve ulaganje u ovu postrojbu vratilo spašenom imovinom i ljudskim životima.

IZABRANO VODSTVO GRADSKOG DVD-a STARIGRAD Vatrogasci pomagali u pandemiji i potresima

Samo od početka ove godine, JVP Novska angažirala se tijekom 41 intervencije na području Grada Novske, velik doprinos dali su proteklih mjeseci na potresom pogođenom području, a nedavno i u prometnoj, zahtjevnoj tehničkoj intervenciji na autocesti.