U sklopu projekta “Okusi graničarskog Posavlja”, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije dodijelila je standarde nositelja kvalitete dvama novim ugostiteljskim objektima. Riječ je o poznatoj Ribarskoj kući i restoranu Stupnički dvori u općini Brodski Stupnik. Projekt je usmjeren na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, unapređenje ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi te brendiranje i umrežavanje ugostiteljskih objekata.
– Slavonija je puno više od kulina i šunke, što se vrlo dobro može vidjeti u našim restoranima. Tradicionalne namirnice spajaju se na suvremen način i to je nešto što može parirati bilo kojem modernom restoranu. Kvalitetna riba, divljač, meso, povrće koje imamo u svom okruženju nude mogućnost da razmišljamo izvan okvira – kazala je Ena Kokanović, stručna suradnica na projektu.
Oznaku “Okusi graničarskog Posavlja” i jelovnike s odabranim jelima predstavnicima ugostitelja uručio je predsjednik županijske Turističke zajednice Danijel Marušić.
– Veseli me da na području županije imamo već petnaest objekata koji po određenim načelima promoviraju našu gastronomsku ponudu. Uz našu povijest i umjetnost, upravo je gastronomija ta koja nas predstavlja svijetu – poručio je Marušić.