Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Prometna mreža

Novi rotor na Miljevcima, sigurnije autom do Roškog slapa

Rotor u Miljevcima
Foto: Šibensko-kninska županija
Vrijednost radova na izgradnji rotora iznosila je ukupno 2,3 milijuna kuna

Župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Darija Puljić i Nikola Blažević, u pratnji gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i ravnatelja ŽUC-a Ante Parata, obišli su rotor na Miljevcima koji je, nakon završetka radova pušten u promet. Obilasku su se pridružili i ravnatelj Nacionalnog parka Krka Krešimir Šakić te Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske.

Nacionalni park Krka Predstavljen projekt Krka bike Još jedan turistički adut: 470 kilometara novih biciklističkih ruta

Rotor na Miljevcima izgrađen je na križanju županijskih cesta ŽC 6246 i ŽC 6078 (Kulušića oštarije) koje je prije rekonstrukcije bilo klasično četverokrako raskrižje s dodatnim prometnim tokovima za lijevo skretanje na svim privozima.

"Zbog niza prometnih nesreća u kojima je pet osoba smrtno stradalo, raskrižje je predstavljalo 'opasno mjesto'. S ciljem osuvremenjivanja prometne mreže i poboljšanja sigurnosti odvijanja prometa, Županijska uprava za ceste Šibensko kninske županije izradila je projekt rekonstrukcije navedenog raskrižja u konačnici ga i realizirala na način da je postojeće križanje rekonstruirano u kružno raskrižje, odnosno rotor", kazao je župan Goran Pauk, izvijestili su iz županije.

Vrijednost radova na izgradnji rotora iznosila je ukupno 2,3 milijuna kuna.

Župan je potom, u pratnji suradnika, obišao i radove na rekonstrukciji dijela županijske ceste ŽC 6246: dionica Širitovci – križanje s lokalnom cestom za Bogatiće Miljevačke.

Šibensko-kninska županija eksperimentalna faza kurikularne reforme U šibenskoj Prometno-tehničkoj školi započinje provedba projekta 'Škola za život'

Županijska cesta ŽC 6246 predstavlja glavnu prometnicu i najkraći prometni pravac kojom prometuju turisti koji posjećuju Nacionalni park Krka, lokalitet Roški slap, te se ujedno koristi za pristup značajnom krajobrazu Kanjona rijeke Čikole s pješačko - edukativnom stazom, penjalištem i zipp lineom.

"Budući da iz godine u godinu raste broj posjetitelja u NP Krka, a naročito gornjeg dijela toka rijeke Krke odnosno Roškog slapa, broj vozila na navedenoj cesti znatno je povećan. Građevinsko-prometni elementi na dijelu navedene ceste bez uređenog sustava za oborinsku odvodnju, širine kolnika 5 m nisu bili zadovoljavajući. Kao takva cesta je predstavljala opasnost za sve sudionike u prometu, a prvenstveno posjetitelje nacionalnog parka i bicikliste", objasnio je župan.

Županijska uprava za ceste Šibensko–kninske županije u proteklih je nekoliko godina rekonstruirala veći dio navedene županijske ceste tj, dionice; Drniš – Širitovci i Roški Slap – Laškovica. Preostala je dionica Širitovci - križanje s lokalnom cestom L 65089 (Bogatić), dužine 5,4 km. Za tu je dionicu pripremljena tehnička dokumentacija te su ishođene potrebne dozvole, a izvršen je i otkup zemljišta u iznosu od 1,1 milijun kuna.

Vrijednost radova rekonstrukcije dijela županijske ceste ŽC 6246:  dionica Širitovci - križanje s lokalnom cestom za Bogatiće  Miljevačke iznosi 9,2 milijuna kuna. Izvođač radova rekonstrukcije raskrižja kao i rekonstrukcije županijske ceste 6246 je tvrtka Poduzeće za ceste Split d.d.

Potpisivanje ugovora o financiranju poljoprivrednika Šibensko-kninska županija Župan s poljoprivrednicima potpisao nove ugovore o subvencioniranju