Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija

Župan s poljoprivrednicima potpisao nove ugovore o subvencioniranju

Potpisivanje ugovora o financiranju poljoprivrednika
Foto: Šibensko-kninska županija
Sredstva po ovim odobrenim zahtjevima su uložena u  kupnju devet krava i jednog bika pasmine buša, dvije muzne krave, nabavu silosa i opreme za mužnju koza

Župan Goran Pauk potpisao je ugovore o dodjeli subvencija u poljoprivredi poljoprivrednicima s područja Šibensko-kninske županije kojima su odobrena sredstva po Programu potpora poljoprivredi u razdoblju od 2016. do 2020. godine.

Šibensko - kninska županija Šibensko-kninska županija Vijećnicima podijeljeni tableti

- Za provedbu ovogodišnjeg Programa potpora poljoprivredi za 2018. godinu izdvojeno je iz proračuna 1,100.000,00 kuna. Sufinancirali smo pet zadruga, 20 udruga, četiri institucije, četiri trgovačka društva i 66 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Za ove zadnje odobrene zahtjeve Županija je izdvojila 124.800,00 kuna za 21 poljoprivrednika. Među subvencioniranim poljoprivrednicima devet ih je mladih poljoprivrednika, jedan obrt i dva trgovačko društva - kazao je župan i čestitao svima koji su ostvarili pravo na subvencije te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Blagdan Gospe od Kapelice u Rogoznici privukao veliki broj vjernika Rogoznica Vjernici plivaju za Gospinom slikom

Sredstva po ovim odobrenim zahtjevima su uložena u  kupnju devet krava i jednog bika pasmine buša, dvije muzne krave, nabavu silosa i opreme za mužnju koza. Sufinancirana je nabava sadnica vinove loze i voća, pripreme terena za podizanje novog ekološkog nasada maslina, opreme za proizvodnju povrća, proširenje štale. Sufinancirano je do 50% opravdanih sredstava, ovisno o mjerama.

Poljoprivrednici Šibensko-kninske županije zahvalili su županu i pročelnici županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnji Marasović na podršci koju im Županija pruža, a koja im uvelike olakšava rad.

Ugovor Murter Betina više od 85 milijuna kuna EU sredstava Potpisan ugovor o sufinanciranju izgradnje sustava odvodnje Murter-Betina