Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Obnovljen Maksimilijan

Novi sjaj legendarnih Stubaka, postaju centar zdravstvenog turizma

Stubičke toplice
1/5
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Prije mjesec dana su u posjed Specijalne bolnice vraćeni su bazeni koji su s lijeve strane potoka i parkiralište ispred hotela te već sljedeći tjedan kreću u rekonstrukciju parkirališta i s projektom uređenja vanjskih bazena

U Stubičkim toplicama svečano je obilježen završetak najnovije investicije vrijedne 5 milijuna kuna. Novom investicijom omogućeno je otvaranje II. kata objekta Maksimilijan, koji je dobio 13 novih kreveta (dvokrevetni apartman, 4 dvokrevetne i 3 jednokrevetne sobe) te pripadajući restoran, čime je zaokružena bolnička cjelina s 42 kreveta na visokoj razini od 4 zvjezdice, koja ima posebnu recepciju sa svojim wellnessom, terapijom, posebnim izlazima i ulazima. 

Ravnatelj bolnice Davor Gredičak istaknuo je da je u obnovu objekta Maksimilijan u posljednjih sedam godina bolnica uložila oko 30 milijuna kuna. 

"Prije sedam godina krenuli smo u rekonstrukciju ovog 200 godina starog objekta. S obzirom na to da je pod zaštitom, nije smio biti srušen već smo ga morali rekonstruirati te je on izvana zadržao vizure koje je imao prije 200 godina, međutim, unutrašnjim preuređenjem dobili smo prostor koji zadovoljava najsuvremenije standarde za boravak naših pacijenata", rekao je ravnatelj Gredičak te najavio da će u bliskoj budućnosti konačno biti otvoreni vanjski bazeni u Stubakima.

"Nakon 20 godina nebrige i sudske trakavice, prije mjesec dana su nam u posjed vraćeni bazeni koji su s lijeve strane potoka i parkiralište ispred hotela te već sljedeći tjedan krećemo u rekonstrukciju parkirališta i s projektom uređenja vanjskih bazena, koji će već sljedeće kupališne sezone biti otvoreni i za naše pacijente i za građanstvo", zaključio je Gredičak, dodajući da će ta investicija u prvoj fazi koštati milijun eura, a u drugoj fazi znatno više.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar rekao je da nije slučajnost da je dan prije svečanosti u Stubakima, formiran Klaster zdravstvenog turizma KZŽ te da je prvi predsjednik Klastera postao upravo ravnatelj Specijalne bolnice u Stubakima. 

"Naime, u posljednjih nekoliko godina najviše investicija vezanih uz zdravstveni turizam je bilo upravo u Stubičkim Toplicama, u bolnici pod njegovim vodstvom. Na vrijeme prepoznato stanje i ono što će se događati u zdravstvu, nas je navelo na to da na vrijeme počnemo ulagati i zato pozitivno poslujemo. Zdravstveni turizam je najviše rastuća grana turizma u Europi. Moramo kroz primarnu zdravstvenu zaštitu, kroz dnevne i specijalne bolnice svima omogućiti dostupnost te zdravstvene zaštite na visokoj razini, a svima onim koji su u mogućnosti platiti si još viši standard, moramo isto tako omogućiti da to mogu učiniti ovdje kod nas, a ne  u okolnim zemljama. Dovršili smo ovu investiciju od 5 milijuna kuna, ali već imamo planove za naredne četiri godine. Izdvojili smo određena sredstva za projektiranje i izvođenje radova na parkiralištu te za ulaganje u bazene. Onda će ta ponuda biti potpuna, a da bismo ostvarili sve zacrtane planove, potrebna nam je i potpora Vlade RH, ponajprije Ministarstava turizma i Ministarstva  zdravstva, za što smo dobili i obećanja da će tako biti, a s druge strane da imamo mogućnost da povlačimo sredstva iz EU fondova", zaključio je župan Kolar, priopćili su iz Krapinsko-zagorske županije