Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
50 MILIJUNA KUNA ZA UREĐAJ ZA KONDICIONIRANJE PITKE VODE

Novi ugovor u sklopu Aglomeracije Kutina

Ugovor su potpisali direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak i direktor Vodotehnike Šimun Lušić
Foto: Grad Kutina
Aglomeracija Kutina vrijedna je više od 390 milijuna kuna, od čega većina stiže iz EU fondova.

Nakon nedavnog potpisivanja ugovora za dvije od tri faze izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže i odvodnje, potpisan je i ugovor za projektiranje, izgradnju i pokusni rad na uređaju za kondicioniranje pitke vode – Ravnik II u projektu Aglomeracija Kutina.

Od 1967. godine kutinski je bazen omiljeno ljetno okupljalište Kutinčani se na gradskom bazenu mogu bezbrižno osvježiti unatoč koronavirusu

Na javnom natječaju za izvođenje radova odabrana je Vodotehnika d.d. iz Zagreba. Ugovor su potpisali direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak i direktor Vodotehnike Šimun Lušić dok su potpisivanju ugovora nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, zamjenik voditelja sektora EU projekata u Hrvatskim vodama Goran Milaković te stručni suradnici iz Moslavine d.o.o. i predstavnici medija.

– Potpisivanjem ovog ugovora vrijednog više od 50 milijuna kuna započinju radovi na projektiranju i izgradnji uređaja za kondicioniranje pitke vode – Ravnik II (Crveni FIDIC) – rekao je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

SIGURNA IGRA ZA NAJMLAĐE Otvoreno igralište u Kutinskoj Slatini

– U ovom trenutku privode se kraju i ostali postupci javne nabave. Ovo je još jedan korak u realizaciji projekta Aglomeracije koji je iznimno zahtjevan i specifičan, ali je njegova vrijednost neprocjenjiva za sve nas Kutinčane – rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. Vrijednost projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ je 390,731.725 kn od čega su 262,967.283 kn bespovratna sredstva Europske unije.