Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SIGURNA IGRA ZA NAJMLAĐE

Otvoreno igralište u Kutinskoj Slatini

Foto: Grad Kutina
Od uloženih pola milijuna kuna EU i RH sufinancirali su 355.950 kuna

Završeno je dječje igralište u Kutinskoj Slatini. Projekt je koštao 500.000 kuna, te je putem LAG-a Moslavina sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republike Hrvatske u iznosu od 355.950 kuna.

Potpisan ugovor za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" Potpisani prvi ugovori s izvođačima radova na aglomeraciji Kutine U rujnu počinju radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti grada

U Kutinskoj Slatini tako je sagrađeno i opremljeno igralište koje se sastoji od platforme za igru koja uključuje mreže za penjanje, tobogane, lijane i sl, ljuljački, klackalica, trampolina i žičare ˝zip line˝.

– Na samom igralištu omogućili smo sigurnu igru, prostor za rekreaciju i druženje najmlađim stanovnicima Kutinske Slatine, kao i okolice. Želimo unaprijediti kvalitetu života najmlađima, omogućiti dodatni sadržaj u naselju te potaknuti mlade na ostanak, odnosno dolazak u naša naselja. Djeca su svakodnevno na igralištu, na zraku, kvalitetnije provode svoje dane te je to svrha ovog projekta – rekao je gradona čelnik Zlatko Babić.

Na sjednici Gradskog vijeća izvješća o poslovanju u 2019. su predstavili direktori kutinskih gradskih tvrtki IZVJEŠĆA NA GRADSKOM VIJEĆU KUTINE Gradske tvrtke 2019. godinu završile u plusu

Mještani naselja iskazali su svoje zadovoljstvo novim igralištem u razgovoru s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća koji su ga obišli.

– Drago mi je što je Grad Kutina prepoznato potrebu za dječjim igralištem u našem naselju te ga sagradio. Dječje igralište postalo je ključna točka druženja sugrađana te mu se posebno vesele djeca. Ovim projektom Kutina je pokazala volju za ulaganjem i razvitkom prigradskih naselja poput naše Kutinske Slatine i na tome im hvala – zaključio je predsjednik Mjesnog odbora Kutinska Slatina Ivica Smola.