Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Radni sastanak

Novi veleposlanik SAD-a Robert Kohorst u posjetu Zadarskoj županiji

Sastanak župana Božidara Longina s veleposlanikom SAD-a
Foto: Zadarska županija
Longin: Zadar je tijekom povijesti bio važno prometno čvorište, a sad opet imamo preduvjete da iskoristimo idealan zemljopisni položaj

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je novi veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst. U Domu županije američki veleposlanik sastao se sa županom Božidarom Longinom i suradnicima. Župan je veleposlanika upoznao sa strateškim projektima, kao i s kulturnim, povijesnim i prirodnim značajkama županije. Istaknuo je kako je naša županija vodeća na Jadranu u ribarstvu i marikulturi, a sve snažnije napreduje i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda.

– Zadar je uvijek tijekom povijesti bio važno prometno čvorište, a sada opet imamo sve preduvjete da iskoristimo naš idealni zemljopisni položaj – naglasio je Longin.

Zadarska županija Pripremni turnir ZDBT Košarkaški as Yao Ming mogao bi doći u Zadar

Razgovaralo se i o mogućnostima razvoja gospodarske suradnje, posebice o sektoru turizma.

Američki veleposlanik Robert Kohorst, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića posjetio je i zrakoplovnu bazu u Zemuniku.u kojoj je nazočio svečanosti otvorenja novouređenog objekta za smještaj pripadnika 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kao i pripadnika partnerskih zemalja koje će provoditi različite međunarodne obuke.

Božidar Longin sufinanciranje Za dvije mjere energetske učinkovitosti župan odobrio milijun kuna