Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu ravnateljima

Novih 67 računala za osnovne i srednje škole s područja županije, a vrijedna su 245.000 kuna

Foto: Kristijan Toplak
Ne ulažemo samo u računala, tu su i energetske obnove škola, adaptacije, rekonstrukcije, građenje..., navodi župan Andrović

Župan Igor Andrović podijelio je prijenosna računala ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o 67 prijenosnih računala, za koje je Županija izdvojila oko 245.000 kuna.

Ministarstvo kulture Za Dom kulture u Pitomači 500.000 kuna

Za opremu 770.000 kuna

Čak 770.000 kuna vrijednu informatičku opremu podijelila je Županija osnovnim i srednjim školama u posljednje dvije godine, a riječ je o licencijama za MozaBook, interaktivnim pločama, projektorima i prijenosnim računalima.

– Time podižemo kvalitetu radnih uvjeta, ali i obrazovnih procesa. No ne ulažemo samo u računala, tu su i energetske obnove škola, adaptacije, rekonstrukcije, kao i građenje novih škola, a sve kako bismo poboljšali uvjete i za učenike i za učitelje i nastavnike – istaknuo je župan Igor Andrović.

– Prije dvije godine Županija je krenula s edukacijama odgojno-obrazovnih djelatnika za korištenje dostupnih digitalnih alata, interaktivnih ploča, kao prva županija u Hrvatskoj. Nabavljene su licencije za MozaBook, interaktivne ploče i projektori vrijedni 116.167 kuna – dodala je Vesna Šerepac, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju.

Jedino od Osijeka do Zagreba: 5D kino u obnovljenom dvorcu u Suhopolju Vjetar u kosi, magla i jurnjava tračnicama u sjedalima koja nas "bacaju" na sve strane

I servis računala

Od srednjih škola, prijenosna računala dobile su Industrijsko-obrtnička škola Slatina (5), Tehnička škola Virovitica (10), SŠ “Stjepan Ivšić” Orahovica (6), Industrijsko-obrtnička škola Virovitica (6).

– Informatički smo odlično opremljeni i na tome zahvaljujemo Županiji koja uvijek prepoznaje naše potrebe. Županija će nam omogućiti i servisiranje računala, što je još jedan korak u podizanju kvalitete obrazovanja – kazao je Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole Virovitica.

Devet osnovnih škola dobilo je 40 računala, Suhopolje (5), Petra Preradovića Pitomača (5), V. Nazora Nova Bukovica (4), Josipa Kozarca Slatina (8), Voćin (4), I. G. Kovačića Zdenci (4), Davorina Trstenjaka Čađavica (4), Mikleuš (4) te E. Kumičića Slatina (2).

Čak 4389 noćenja lani u Kuriji Janković u Kapela Dvoru Gosti stizali i iz Izraela i Brazila