Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Posebna sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ-a na temu turizma

Novim motivima vratiti turiste u Slavoniju i Baranju

Foto: Osječko-baranjska županija
Na sjednici je putem videolinka sudjelovalo desetak predstavnika hotela, pansiona, ugostitelja, OPG-ova...

Povoljna epidemiološka situacija na području Osječko-baranjske županije odražava se i na ponovno aktiviranje turističke i ugostiteljske djelatnosti, no rad pod novim uvjetima donosi i određene dvojbe. Stoga je na temu turizma održana posebna sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ-a na kojoj je putem videolinka sudjelovalo desetak predstavnika hotela, pansiona, ugostitelja, obiteljskih gospodarstva i drugih koji se bave ovom djelatnosti.

Završena obnova Škola u Đurđenovcu zasjala u novom ruhu

– Turizam je djelatnost koja može ostvariti znatan dohodak za ovo područje, no pojava COVID-19 napravila je velike štete. Stoga smo htjeli izravno čuti s kojim se problemima suočavaju, što kao županijska uprava možemo učiniti za njih te kako u partnerskom odnosu prikazati Slavoniju i Baranju, našu Osječko-baranjsku županiju kao destinaciju u koju se može doći i koja je, što se tiče epidemiološke situacije, vrlo sigurna – rekao je načelnik stožera Goran Ivanović.

– Ova godina počela je jako dobro za turizam u Osječko-baranjskoj županiji. Broj noćenja u odnosu na prethodnu godinu u siječnju je povećan 30 posto, u veljači sedam, no u ožujku bilježimo lagani pad, da bi u travnju pad bio 73 posto. Najveći udarac trpi kongresni turizam koji je za ovo područje "zlatni proizvod" u travnju i svibnju. Ključni problem poduzetnika u turizmu, pored epidemioloških odredbi i otkazivanja mnogih manifestacija, motiv je dolaska turista pa je na nama da stvorimo novi motiv dolaska. Osmislili smo, stoga, održavanje disperzirane manifestacije kojom bismo Osječko-baranjsku županiju u lipnju učinili vinskom destinacijom. Bio bi to mjesec otvorenih vinskih podruma u našim vinogorjima, s ponudom integriranog paket-aranžmana – najavljuje Ivana Jurić, direktorica županijske Turističke zajednice.

Županija ustrojava objedinjeni (županijski) Dom zdravlja Umjesto dosadašnjih šest, imat će jednog ravnatelja, smanjit će se i broj rukovodećih mjesta