Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad Slatina obnavlja niz domova u Mjesnim odborima

Novo ruho doma u Medincima, a slijedi i obnova u Radosavcima

1/9
Foto: Mihaela Feldi
Uz dom u Medincima, djelomično je uređena jedna prostorija i predvorje doma u Ivanbrijegu, a u planu je i uređenje tamošnjeg dječjeg igrališta. Uglavnom su dosad uređeni domovi u Mjesnim odborima Markovo, Donji Meljani, Kozice i Vladimir Nazor u Slatini

U sklopu uređenja mjesnih domova na području grada Slatine na red je došao i na dom u Medincima, koji je zbog vlage bio u dosta lošem stanju. Radovi su u tijeku, a obišao ih je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Ožbukani su zidovi i stropovi koji su bili derutni, napravljena je priprema za bojenje, kao i za vanjsku fasadu.

MO Potočani Putokazi za rekreacijski centar

Saniran je dimnjak koji se odvojio od zida, a obojeni su sva stolarija i unutarnji zidovi. Orezano je drveće i pokošen prostor ispred doma, postavljena je i nova oglasna ploča, a u planu je i postavljanje nove klupe za odmor.

Ljepša vizura mjesta

– Željeli smo urediti i ovaj mjesni dom, kao i sve ostale na području Slatine i prigradskih naselja, kako bi bio funkcionalan, s više svjetla i uređenog prostora, a sve to da bi mještani Medinaca imali kvalitetan prostor za sastanke i provođenje raznih aktivnosti. Nakon uređenja unutrašnjosti uslijedit će obnova fasade u dvije faze. Prednji dio zgrade, naime, treba samo obojiti, dok se stražnju stranu mora prvo ožbukati. Uz novu ogradu koja je ugrađena oko križa smještenog nedaleko od doma, cjelokupnim uređenjem ovog prostora doprinijet će se ljepšoj vizuri samoga mjesta, a time i aktivnijem životu mještana – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Grad Slatina nastavlja s redovitom opskrbom pitkom vodom U Lukavac će voda dolaziti dvaput tjedno – ponedjeljkom i četvrtkom

Uređuje se i dom u slatinskom Mjesnom odboru Matija Gubec, odnosno zgrada Treći rajon, gdje je uređen sanitarni čvor koji nikada do sada nije bio funkcionalan. Zamijenit će se sva stolarija novom, uredit će se predvorje i dvorana doma, čime će se omogućiti daleko kvalitetniji uvjeti za rad tog mjesnog odbora. Prostor će se moći u potpunosti urediti i koristiti nakon što se iznese namještaj Gradske knjižnice i čitaonice, koji je tamo pohranjen, što se očekuje tijekom ljeta.

Djelomično je uređena jedna prostorija i predvorje doma u Ivanbrijegu, a u planu je i uređenje tamošnjeg dječjeg igrališta.

projekt grada Edukacija žena u projektu “Slatino, zaželi”

Funkcionalniji prostor

Uglavnom su dosad uređeni domovi u mjesnim odborima Markovo, Donji Meljani, Kozice i Vladimir Nazor u Slatini, a u nadolazećem razdoblju uslijedit će obnova mjesnih domova u Radosavcima, za koji se čeka potpisivanje ugovora, te u Novom Senkovcu, gdje bi radovi trebali početi na jesen. Rekonstrukcija doma u Novom Senkovcu započela je davno, no stala je i nije bilo moguće prijaviti je putem natječaja. Stoga je Grad Slatina odlučio dovršiti taj projekt iz vlastitih sredstava s 2020. na 2021., tako da mještani Novog Senkovca idućeg proljeća napokon mogu očekivati uređen i funkcionalan prostor za rad.