Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
PROJEKT NAUČI ME I USPJET ĆU!

Novo vozilo za prijevoz članova udruge Jaglac

Cilj je unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom
Foto: Radio Orahovica
Uz aktivnosti obuhvaćene programom, osobe s invaliditetom imaju podršku i vanjskih stručnjaka: psihologa, edukacijskih rehabilitatora te voditelja alternativnih radionica.

U sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću” Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica predstavljeno je novo kombi vozilo koje će se koristiti za prijevoz nove skupine korisnika uključenih u projekt s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Od ove jeseni Dva nova programa za srednjoškolce u Pitomači i Orahovici

– Vrijednost projekta iznosi gotovo 1,5 milijuna kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta obuhvaća 24 mjeseca. Projektom se želi poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije – rekla je voditeljica i koordinatorica projekta Lidija Milovac.

Pojasnila je kako je projekt „Nauči me i uspjet ću!“ usmjeren na tri ciljne skupine. Tako se programom dnevnih aktivnosti pridonosi neovisnom životu osoba s invaliditetom u zajednici u cilju prevencije institucionalizacije.

Provođenje programa socijalne skrbi u 2019. godini U Orahovici vode brigu o svim sugrađanima, za socijalne programe izdvojeno 1,6 milijuna kuna

Program se provodi na tri lokacije; u udruzi „Jaglac“ u Orahovici, udruzi Vretenac u Slatini i udruzi „MI“ u Požegi za 55 osoba s invaliditetom. Uz aktivnosti obuhvaćene programom, osobe s invaliditetom imaju podršku i vanjskih stručnjaka: psihologa, edukacijskih rehabilitatora te voditelja alternativnih radionica.