Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
pola milijuna kuna

Novskoj novac za edukaciju o otpadu

Foto: VL
- Želimo kvalitetno gospodariti našim otpadom, uvesti sva inovativna rješenja koja se nude, a posebice nam je važno što se kroz ovaj projekt educiraju mladi

Oko pola milijuna kuna, od kojih je 85 posto bespovratnih iz europskih fondova, dobio je Grad Novska za edukaciju građana o razvrstavanju otpada. 

Temeljem ugovora o dodjeli sredstava za projekt "Bitno je (na)učiti gospodariti otpadom", koji su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i gradonačelnik Novske Marin Piletić provest će se ukupno 17 izobrazno - informativnih aktivnosti.

kontejner “Čuvajmo okoliš zajedno” Edukacija o pravilnom odvajanju otpada

"Tim sredstvima financirat će se izrada brošura, letaka, plakata, slikovnica, radijskih spotova i emisija, specijaliziranih TV emisija, izrada aplikacije za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone, održavanje tribina itd. Cilj svih aktivnosti je jačanje svijesti o važnosti razvrstavanja otpada i zaštite okoliša." -  naglasio je ministar Ćorić pozvavši i druge gradove i općine da se prijave na otvorene natječaj.

 "Želimo kvalitetno gospodariti našim otpadom, uvesti sva inovativna rješenja koja se nude, a posebice nam je važno što se kroz ovaj projekt educiraju mladi" – rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Novske.

Brojni predmeti ali i grobovi pronađeni su u i oko crkve Novska Zbog otkrića tijekom kopanja, stali radovi