Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija raspisala javni poziv

Nula posto kamate na zajmove – velika pomoć u koronakrizi

Predstoji nam bitka za svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, za svako radno mjesto na području Virovitičko-podravske županije – ističe župan Andrović
Foto: Kristijan Toplak
Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu, uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr.

Župan Igor Andrović raspisao je Javni poziv za subvenciju kamata svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva u 2020. godini. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25 posto za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva, odnosno kamatu od 0,5 posto za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva, u cijelom periodu otplate kredita, pa će kamata na kredite malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije iznositi nula posto.

Tomislav Rob Tomislav Rob rezimira tri godine svog mandata na čelu Belog Manastira Gradit će se “kulen-inkubator”, a za ublažavanje koronakrize 920.000 kn

Bitka za radnike

– Kao što smo cijelo ovo vrijeme bili svjesni opasnosti bolesti COVID-19, pa smo poduzeli i poduzimamo niz mjera s naglaskom na brigu, sigurnost i zdravlje svih naših stanovnika, svjesni smo i vremena koja nam slijede. Predstoji nam bitka za svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, za svako radno mjesto na području Virovitičko-podravske županije. Moram naglasiti da nijedan započeti projekt Virovitičko-podravske županije nije stao, niti će stati. Vlada RH je donijela niz mjera koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima i to se pokazalo kao odlična pomoć gospodarstvenicima. Shodno tome, Virovitičko-podravska županija, s više od tri milijuna kuna, pomoći će gospodarskom sektoru na našem području. Svaki naš stanovnik nam je važan, jer olakšavajući njegovu, olakšavamo i svoju budućnost. I subvencija kamata mikro, malim i srednjim poduzetnicima jedna je od tih mjera. Nekima od njih djelatnici Poduzetničkog inkubatora i VIDRA-e besplatno su pripremali projekte.Sličnih županijskih mjera bit će i u budućnosti.

HPD Jankovac slavi veliki jubilej HPD Jankovac slavi veliki jubilej Bez obzira na ratove, ali i koronakrizu, kroz svih 125 godina, osječki planinari nalazili su spas u prirodi

Poziv do 31. listopada

Podsjećam, već smo raspisali javni poziv za sufinanciranje režijskih troškova za mikro poslovne subjekte do 10 zaposlenih, onima kojima je potpuno bio zabranjen rad i na koji se javio velik broj naših poduzetnika – istaknuo ježupan Igor Andrović.

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu gospodarstvo i poljoprivredu, uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr. Poziv je otvoren do 31. listopada.