Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
projekt EU

O 350 starih i nemoćnih već dvije godine brine se 70 žena

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija je prijavila nastavak projekta „Zaželi“ – Program zapošljavanja žena – Faza 2”

Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s uspješnim provođenjem europskih projekata vrijednih 700 milijuna kuna, a jedan u nizu je i projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“, vrijedan 10,3 milijuna kuna. Riječ je o projektu koji je započeo 1. lipnja 2018., a putem njega do radnog mjesta na dvije godine došlo je 70 nezaposlenih žena koje se brinu o 350 korisnika na području županije, mahom starih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom.

dosad 114 ugovora Novih pet “medicinara” odlučilo ostati živjeti u županiji

Sustavna je to briga Bjelovarsko-bilogorske županije o starim i nemoćnim osobama na području županije već dugi niz godina jer, podsjetimo, svojevremeno je BBŽ sama financirala projekt „Pomoć u kući starim i nemoćnim“, otvaranjem mogućnosti korištenja europskih sredstava provodio se i projekt „Pletenica života“, a danas projekt „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“. Dvostruka je vrijednost tih projekata jer, s jedne strane, do radnog mjesta dolaze dugotrajno nezaposlene žene, a s druge strane stari i nemoćni, jedna od najosjetljivijih skupina društva, dobiva potrebnu pomoć. Pogotovo je to bitno jer je u županiji velik broj osoba starijih od 65 godina.

Župan Damir Bajs obišao radove na obnovi Osnovne škole Čazma Škola iz 1950-ih dobit će zbornicu, još pet učionica, a nastavnici svoj prostor

Stanovništvo je to koje živi u urbanom i ruralnom dijelu. Bjelovarsko-bilogorska županija među prvima je dobila ovaj projekt. Budući da se bliži kraju, održana je konferencija, a Županija je prijavila novi projekt na program „Zaželi“ – Program zapošljavanja žena – Faza 2” financiran iz Europskog socijalnog fonda. Tako će se nastaviti sustavna briga o osjetljivim članovima našeg društva i prijeko potrebna pomoć našim sugrađanima.