Izbornik
Naslovnica Županije
Obilježen završetak radova na akademisu Garište

Kuhinja i laboratorij za slastice, recepcija za potrebe restorana, dvorane i smještaji

ZAVRŠETAK projekta u koji su uložena i županijska sredstva obilježen je svečano, a ovih dana potpisani su i ugovori za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja
1/2
Foto: DNŽ
Riječ je o objektu koji je uređen u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu. Iskorištena su sva sredstva EU

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić nazočili su obilježavanju završetka radova na akademisu Garište.

Riječ je o objektu koji je uređen u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu.

Županijskih 5 milijuna
– Završavamo jedan projekt i iskoristili smo sva sredstva koja nam je osigurala Europska unija. Naravno, tu su i sredstva koja je uložila Županija, 5 milijuna kuna, što za županiju nije malo i to je preostali dio koji još moramo završiti, neke male finese – istaknuo je župan i zahvalio svima uključenima u projekt Regionalnog centra.

Okupljenima su se obratili i voditeljica projekta Hilarija Lozančić Benić te ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina koji je naglasio kako će uskoro biti organiziran i obilazak akademisa Vila Čingrija.

Foto: DNŽ

Podsjetimo, u prizemlju zgrade akademisa Garište smješteni su kuhinja i laboratorij za slastice s pripadajućim pomoćnim prostorijama te recepcija za potrebe restorana, dvorane i smještajnih kapaciteta. Prvi kat podijeljen je u dvije velike dvorane. Jedna dvorana će se koristiti za posluživanje, odnosno kao blagovaonica, dok će druga dvorana biti multifunkcionalna i služit će za potrebe prezentacija, održavanja nastave ili kao eventualno potrebni dodatni prostor za degustaciju pripremljenih jela. Na drugom i trećem katu akademisa Garišta nalaze se smještajni kapaciteti. Na svakom katu smještene su po četiri sobe kategorizirane trima zvjezdicama.

Obilježavanju završetak radova nazočili su i državni tajnik Frano Matušić, biskup Roko Glasnović, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić te drugi uzvanici.

Daroviti i deficitarni
Iz Dubrovačko-neretvanske županije dolazi još jedna dobra vijest za učenike i studente. Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako su izdvojena sredstva za ukupno 103 stipendije za koje je u proračunu izdvojen iznos od 130 tisuća eura.

– Na ovaj način Dubrovačko-neretvanska županija potiče i podržava svoje učenike i studente. Još vam jednom svima skupa čestitam na trudu i iznimnom znanju jer bez toga danas ne biste bili ovdje. Nadam se kako će vam primanje naše stipendije donekle olakšati školovanje i dodatno vas motivirati – poručio je župan Dobroslavić.

Što se tiče deficitarnih zanimanja, potpisani su ugovori za jednu stipendiju za zvanje medicinska sestra, četiri stipendije za studentice koje se obrazuju za zvanje doktora medicine, dvije stipendije za studentice koje se obrazuju za zvanje magistra logopedije, a uz to i 18 stipendija za darovite učenike te 17 stipendija za darovite studente.

Zamjena energetskih sustava donijet će uštede na grijanju Investicija Međimurske županije i Općine Belica Kuhinja i novi sustav grijanja za obnovljenu područnu školu u Gardinovcu Prijavio nam se već prošlogodišnji pobjednik Pehar, slovenski vozač, zatim Vojvodić, Lončarić, otac i sin Ravenščak, ali svaki sa svojim timom, kažu iz AK Delta U subotu 13. siječnja po gradu i nedjelju 14. siječnja Donji Miklouš – Šimljanik Četrdesetak posada, uključujući Talijane s buggyjima, jurit će makadamom SVAKI od dobivenih certifikata garancija je visoke kvalitete zdravstvene skrbi, rekao je Krešimir Antonio Paliska, izvršni direktor svjetske akreditacijske organizacije u zdravstvu U području zdravstva primjer cijeloj Hrvatskoj "Akreditacija je povijesni uspjeh i kruna stogodišnjeg rada"