Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Svečani mimohod

Obilježena 27. obljetnica VRO Maslenica

Foto: Zadarska županija
Operacija Maslenica je bila prekretnica u Domovinskom ratu. Pokazali smo već tada da je Hrvatska vojska i uvježbana i opremljena da može izvesti tako složenu operaciju, rekao je ministar obrane Damir Krstičević

U Zadru je obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica ‘93. Nakon polaganja vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju i kod spomenika Imotskim sokolovima, održan je prigodni program kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u parku Jazine, a potom je u svečanom mimohodu ulicama Zadra prošlo 187 ratnih zastava postrojbi iz Domovinskog rata.

Župan Božidar Longin u obilasku Otvoren dječji vrtić u Pakoštanima i započeli radovi na izgradnji luke u Dragama

Sveta misa za Domovinu služena je u crkvi sv. Šime. Među brojnim uzvanicima obilježavanju su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov, dok je zadarski župan Božidar Longin predvodio izaslanstvo hrvatskih županija.

– Operacija Maslenica je bila prekretnica u Domovinskom ratu. Pokazali smo već tada da je Hrvatska vojska i uvježbana i opremljena da može izvesti tako složenu operaciju – rekao je ministar obrane Damir Krstičević, koji je u Zadru bio izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.