Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
BOLJI UVJETI ZA RAD S OBITELJIMA

Obiteljskom centru dodijeljena nekretnina

Foto: Međimurska županija
Novi prostori omogućit će kvalitetnije odvijanje aktivnosti i pružanje većeg broja usluga

Župan Matija Posavec i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Alenka Bilić potpisali su ugovor o korištenju nekretnine u vlasništvu Županije na adresi Ulica Matice hrvatske 18 u Čakovcu.

Investicija od 10 milijuna kuna pokrivena iz EU fondova i proračuna Županije U Domu za starije ušteda na energentima čak do 72 posto

– Nakon što smo sagradili novu zgradu Doma zdravlja Čakovec u kojoj su na jednom mjestu, u blizini ostalih zdravstvenih ustanova, smještene ambulante i usluge primarne zdravstvene zaštite, zgrade u kojima su bile smještene ambulante u samom centru Čakovca ostale su prazne. Kako bismo što bolje iskoristili taj prostor, odlučili smo u svrhu jačanja Obiteljskog centra darovati zgradu Centru za socijalnu skrb Čakovec – rekao je župan Posavec.

Novi prostori omogućit će kvalitetnije odvijanje aktivnosti i pružanje većeg broja usluga.

– Drago nam je što je Županija prepoznala potrebu jer će veći prostor olakšati komunikaciju između djelatnika i korisnika našeg Obiteljskog centra – istaknula je ravnateljica Centra A. Bilić. Podružnica Obiteljskog centra u Međimurskoj županiji jedna je od najkvalitetnijih u Hrvatskoj, a zahvaljujući širokom spektru usluga koje pruža, Centar je prepoznat kao mjesto podrške i razumijevanja za brojne obitelji.

Mursko Središće vizuru Murskog Središća 'Ukupna izravna korist od projekata koji su provedeni ili se provode iznosi 175 milijuna kuna'

– Nekretnina koju je Županija darovala na korištenje samo je mali znak zahvale na velikom trudu i naporu koji ulažu u zajednicu – istaknula je županijska pročelnica Sonja Tošić Grlač. U povodu Međunarodnog dana obitelji podružnica Obiteljskog centra održala je druženje sa svojim korisnicima kroz interaktivne aktivnosti namijenjene roditeljima i djeci.

– Potičemo na stvaranje pozitivnog ozračja u obitelji, na odgovorno roditeljstvo i skrb o svakom članu. Tu smo da budemo podrška savjetom i edukacijom – rekla je predstojnica podružnice Obiteljskog centra Lidija Vinković.