Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
RASPISAN NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA

Obnavlja se područna škola u Dautanu

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Projekt obnove škole vrijedan je 640.000 kuna, a raspisan je natječaj za izvođača radova.

Jedna u nizu škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na kojima energetska obnova tek treba početi je i Područna škola Dautan OŠ Ivana Viteza Trnskog u Novoj Rači.

Dvogodišnji projekt “Pletenica života II” – otvoreni dnevni boravci za druženja umirovljenika

Projekt obnove škole vrijedan je 640.000 kuna, a raspisan je natječaj za izvođača radova. Nakon što energetska obnova bude završena, Bjelovarsko-bilogorska županija školu će opremiti novim namještajem kako bi učenici i zaposlenici imali bolje uvjete rada primjerene vremenu u kojem živimo.

U obnovu će još jedna manja županijska područna škola, a cilj Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa je da sve škole kojima je Županija osnivač, kako velike matične, tako i male područne, budu obnovljene.

Ujedno, energetskom obnovom Područne škole Dautan nastavljaju se ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u Osnovnu školu Ivana Viteza Trnskog u Novoj Rači budući da je matična školska zgrada već obnovljena, kao i područne škole u Međurači i Severinu. Time se ulaganja u školstvo vezana uz Osnovnu školu Ivana Viteza Trnskog zajedno s područnim školama posljednjih godina penju na više od 3,5 milijuna kuna.

KORAK DALJE U KORIŠTENJU OBNOVNLJIVIH IZVORA ENERGIJE Fotonaponska elektrana na krovu sportske dvorane proizvodi struju

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija na drugom je mjestu ljestvice hrvatskih županija kada je riječ o ulaganjima u školstvo i obrazovanje. Najveći dio novca odnosi se na energetsku obnovu, dogradnju i gradnju 50 školskih objekata.