Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U ŽUPANIJI SE NASTAVLJA ENERGETSKA OBNOVA MATIČNIH I PODRUČNIH ŠKOLA

Obnavljaju se škole na području Općine Rovišće

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U obnovu i opremanje ove područne škole uloženo je 1,7 milijuna kuna europskih i županijskih sredstava

Bjelovarsko-bilogorska županija u velikom je zamahu kad je riječ o energetskim obnovama škola na njezinu području. Obnavljaju se male područne, ali i velike matične škole, jer cilj je da svi učenici imaju jednake uvjete rada primjerene vremenu u kojem živimo. Škole se obnavljaju diljem županije, a dio od ukupno 50 školskih objekata obuhvaćenih projektima obnove, gradnje i dogradnje na području je Općine Rovišće. Jedna od onih na kojima je energetska obnova završena i koje su i kompletno opremljene novim namještajem je i Područna škola Predavac.

OSNOVNA ŠKOLA ČAZMA Uređene i opremljene učionice biologije i engleskog jezika

U obnovu i opremanje škole uloženo je 1,7 milijuna kuna europskih i županijskih sredstava čime je Bjelovarsko-bilogorska županija omogućila da 50 učenika te njihovi učitelji i nastavnici rade u kvalitetnijim, ljepšim i ugodnijim uvjetima.

Na području Općine Rovišće kompletno je energetski obnovljena i Područna škola Kraljevac, a obnova tek očekuje Osnovnu školu Rovišće. Energetska obnova Osnovne škole Rovišće i školsko-sportske dvorane najveći je projekt županije kada je riječ o energetskim obnovama školskih zgrada.

Završena je 13,7 milijuna kuna vrijedna energetska obnova Boravak 443 đaka u školi postao ugodniji

Projekt kojim će se matična škola i pripadajuća dvorana temeljito obnoviti vrijedan je 15,3 milijuna kuna, a u tijeku je natječaj za izvođača radova.

– Veseli me što smo iskoristili mogućnost da sve škole, koliko god je moguće, prilagodimo djeci s posebnim potrebama. Tako će se i u OŠ Rovišće ugraditi sve što je potrebno da bi djeca mogla kroz inkluziju pohađati školu bez problema – istaknuo je župan Bajs.