Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grubišno Polje u velikoj obnovi

Obnavljaju se ulice, vrtić, šetalište i rasvjeta

Zlatko Mađeruh
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Kolnici u Ulici hrvatskih branitelja i Ulici 30. svibnja u Malim Zdencima dobit će novo ruho

Kreće obnova dviju ulica, šetališta, dječjeg vrtića u Velikim Zdencima te obnova javne rasvjete u Grubišnom Polju. Naime, gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao je ugovore s direktorom bjelovarske tvrtke Ceste Željkom Jozićem za provedbu tri investicije. Riječ je o projektima kojima će biti obnovljeni kolnici dviju ulica na području grada, Ulice hrvatskih branitelja u Grubišnom Polju i Ulice 30. svibnja u Malim Zdencima.

Grubišno Polje Delegacija u Izraelu U Grubišnom Polju uvele bi se nove kulture – indijska konoplja i kikiriki

– Obnova ceste u Ulici hrvatskih branitelja aplicirana je na natječaj Središnjega ureda za stambeno zbrinjavanje, gdje je očito najveći broj bodova dobila zbog činjenice da je riječ o ulici u kojoj se nalazi osnovna škola, te prilaz srednjoj školi. Projekt njezine sanacije vrijedan je ukupno 606 tisuća kuna, pri čemu je 260 tisuća osigurao Središnji ured – rekao je gradonačelnik Mađeruh. Obnova Ulice 30. svibnja u Malim Zdencima realizirat će se uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva. Investicija je vrijedna 374 tisuća kuna, pri čemu će 164 tisuće kuna stići iz proračuna Ministarstva.

Treći projekt je izgradnja pješačko-biciklističke staze između ulica Josipa Kozarca i Terezije Bernardete Banje u Grubišnom Polju vrijedan više od 600 tisuća koji u cijelosti financira Grad Grubišno Polje. Također, potpisani su ugovori s izvođačem radova na energetskoj obnovi područnog odjeljenja Dječjeg vrtića Tratinčica u Velikim Zdencima i za nabavu igračaka za dječje igralište u vrijednosti 212 tisuća kuna, od kojih Ministarstvo za obitelj sufinancira 175 tisuća. Radovi neće ometati rad vrtića jer su djelatnici tijekom kolovoza na kolektivnom godišnjem, a trebali bi početi idućeg tjedna.

– Ovih dana očekujemo rekonstrukciju LED rasvjete koju provodimo uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja. Projekt je vrijedan 623 tisuće kuna i obuhvaća ulice 30. svibnja 1991., Huge Badalića, Matije Gupca, 77. samostalnog bataljuna ZNG-a, N.Š. Zrinskog, Andrije Hebranga, 4. studenog 1991., Ilovsku ulicu, Ulicu M.A. Relkovića, Kolodvorsku i Ulicu Bartola Kašića, I.N. Jemeršića, Mate Lovraka, Braće Radića te prometni koridor državne ceste DC5 do Velikih Zdenaca – pojasnio je gradonačelnik.     

Župan Damir Bajs naglasio je da je dionica Nova Rača-Slovinska Kovačica najduža asfaltirana cesta u županiji u zadnjih deset godina Župan Bajs otvorio najdužu moderniziranu dionicu ceste u županiji N. Rača - S. Kovačica Mještani složni: Ova cesta nama je sad kao autoput