Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
29 GODINA NAKON POČETKA RATA

Obnova bolnice koja je bila na prvoj crti bojišnice

U tijeku je provedba projekta energetske obnove zgrade
Foto: Požeško-slavonska županija
Župan Alojz Tomašević naglasio je da je obnova pakračke bolnice od velike važnosti za Požeško-slavonsku županiju.

U Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana u tijeku je provedba projekta energetske obnove zgrade. Navedenim radovima ostvarit će se ušteda toplinske energije od 74 posto, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred B.

Župan Nikola Dobroslavić u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišao je radove na gradnji objekta GRADNJA OBJEKTA Metković će dobiti dnevnu bolnicu u listopadu 2021.

Ukupna vrijednost projekta je 13,4 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj 8 milijuna kuna. Osim radova na energetskoj obnovi, potpisan je i 1,5 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova na adaptaciji potkrovlja zgrade i ugradnji dizalice topline.

– U novouređene prostore preselit će uprava bolnice koja se sada nalazi u prostoru za pružanje zdravstvenih usluga. Napokon će biti gotova obnova u ratu razrušene bolnice, 29 godina nakon njegova početka – zadovoljna je ravnateljica bolnice Marina Major. Župan Alojz Tomašević naglasio je da je obnova pakračke bolnice od velike važnosti za Požeško-slavonsku županiju.

Novi respiratori s monitorima za nadzor vitalnih funkcija poslužit će za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Nastavljaju se ulaganja koja slijede zdravstvene potrebe Opća bolnica Dubrovnik uz pomoć Grada nabavila još četiri nova respiratora

– Vratili smo instituciju pakračke bolnice u punom nazivu i dodali važan dodatak, jer ona je bolnica hrvatskih veterana u gradu heroju. Bolnica u kojoj je obavljena najhumanija akcija tijekom Domovinskog rata, izvlačenje pod vatrom s prve crte obrane. Upravo na tragu spomena povijesti podižemo razinu rada zdravstvenog osoblja i standarde za one kojima je to najpotrebnije – rekao je Tomašević.