Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Obnova gradske knjižnice koštat će 4 milijuna kuna i trajati dvije godine

Ugovor je potpisan s graditeljskom tvrtkom Novi stan iz Kapelice
Foto: Grad Garešnica
Proširit će se sanitarni čvor, izmjeni stolarija, a zgrada će dobiti i novu energetsku fasadu, zvučnu izolaciju, podno grijanje, klimatizaciju i LED rasvjetu.

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija u svom je uredu potpisao ugovor s domaćem graditeljskom tvrtkom Novi stan iz Kapelice o izvođenju radova na rekonstrukciji Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta u Nazorovoj ulici u Garešnici.

Kad radovi budu gotovi, značit će to novi standard za 260 korisnika i 82 zaposlenika nastavak s projektima Obnova Doma za starije Bjelovar vrijedna je 13,2 milijuna kuna

Vrijednost radova koja će ta tvrtka izvesti na obnovi gradske knjižnice iznosi oko 4 milijuna kuna, radovi prema ugovoru moraju biti gotovi u roku od dvije godine, a počet će ovih dana. Fond knjižnice proteklih je tjedana preseljen u prostor bivše trgovine Varteksa pokraj pošte na Trgu hrvatskih branitelja, a knjižnica zbog preseljenja ne radi od 6. studenog.

Rekonstrukcija će se, podsjetimo, izvesti u gabaritima postojeće zgrade koja je sada u lošem stanju zbog nakupljene vlage u podrumu koja se proširila zidovima cijele knjižnice te uzrokovala mnogobrojna oštećenja. Radovima će se sanirati podrum kako bi u njemu mogla biti smještena arhiva, kompletno će se urediti te proširiti potkrovlje te će se obnoviti prizemlje.

SV. KATA U MAJDANCIMA Grad spreman pomoći obnovu crkve sv. Katarine

U planu je zamjena drvenih stropova i starog stubišta novim armiranobetonskim konstrukcijama te izvedba novog krovišta. Proširit će se sanitarni čvor, izmjeni stolarija, a zgrada će dobiti i novu energetsku fasadu, zvučnu izolaciju, podno grijanje, klimatizaciju i LED rasvjetu.