Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
nastavak s projektima

Obnova Doma za starije Bjelovar vrijedna je 13,2 milijuna kuna

Kad radovi budu gotovi, značit će to novi standard za 260 korisnika i 82 zaposlenika
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija posvećuje veliku pažnju građanima treće životne dobi i uz obnovu Doma umirovljenika u Bjelovaru provodi još niz projekata vezanih uz umirovljeničku populaciju.

U tijeku je najvrednija obnova doma za starije osobe u Hrvatskoj, a riječ je o ustanovi u Bjelovaru. Obnova je vrijedna nevjerojatnih 13,2 milijuna kuna, a problemi koje je sa sobom donio koronavirus nisu usporili započete radove.

Županija sustavno radi na povećanju kvalitete života osoba treće životne dobi Brojna ulaganja u Istri Dograđuju domove za starije i potiču programe udruga za tu dob

Županija kao osnivač provodi obnovu, a prvi je to ozbiljniji zahvat obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru od njegova otvaranja prije tridesetak godina. Obnovom je obuhvaćeno povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, postavljanje nove termoovojnice, izmjena kompletne vanjske stolarije, ugradnja novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjena unutarnje rasvjete novom LED rasvjetom i drugi potrebni radovi.

Nema zaraženih

Donijet će to novi standard življenja i ugodniji boravak za 260 korisnika Doma, ali i 82 zaposlenika. Posljednjih trideset godina bjelovarski Dom za starije osobe bavi se pružanjem usluge stanovanja, prehrane, njege i brige o zdravlju za građane treće životne dobi.

Projekt „Živim(o) s Alzheimerom“ Dom za starije i nemoćne dobit će Odjel za Alzheimerovu bolest i ostale demencije

– Užurbano se radi i vjerujem da će radovi biti završeni u roku. Za korisnike će obnova doma biti od velikog značenja, bit će ugodnije, ljepše, toplije, već sada su zadovoljni. Hvala Županiji, a također s ponosom mogu reći kako u našem domu nema nijedne osobe zaražene koronavirusom – istaknula je ravnateljica Doma za starije osobe Bjelovar Jasmina Radojčić.

Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija posvećuje veliku pažnju građanima treće životne dobi i uz obnovu Doma umirovljenika u Bjelovaru provodi još niz projekata vezanih uz umirovljeničku populaciju. Tu ulazi i europski projekt “Zaželi” putem kojeg se brinulo o 350 korisnika diljem naše županije, a same programe naših umirovljeničkih udruga Bjelovarsko-bilogorska županija godišnje prati s 1,2 milijuna kuna proračunskih sredstava, što je najviše u državi.

Županijski projekti

Uz projekt temeljite obnove Doma za starije osobe u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi u partnerskom odnosu sa svojim ustanovama još niz projekata na području grada, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, energetske obnove bolnice, gradnje nove zgrade glazbene škole Vatroslava Lisinskog, projekta regionalnog Centra kompetentnosti pri Medicinskog školi i druge, a riječ je o projektima ukupno vrijednima više od 380 milijuna kuna.

Župan bajs obišao radove na domu za starije osobe Energetska obnova Doma jedna od najvrednijih u RH

– Nadam se da će 260 korisnika doma iduće godine imati novi standard. Naime, riječ je o jednoj od najvećih obnova u Hrvatskoj. Isto tako, istaknuo bih svoje zadovoljstvo činjenicom da koronakriza nije umnogome usporila radove i da kvaliteta ničime nije ugrožena. Istaknuo bih i da je ovo dom za starije osobe u koji se nije probio koronavirus. Zahvalio bih djelatnicima i ravnateljstvu na predanom radu, ali i korisnicima na činjenici da su strpljivi u iščekivanju cjepiva koje dolazi – naglasio je župan Damir Bajs.