Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Planovi u Dugom Selu u 2019. godini

Obnova gradske uprave, proširenje vrtića...

Nenad Panian
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Grad će se pretvoriti u veliko gradilište zbog završetka sva četiri nadvožnjaka i pristupnih cesta, a grade se i privatni stanovi, kaže gradonačelnik Nenad Panian

S novim gradskim proračunom, Dugo Selo u 2019. godini pokrenut će nove projekte, a nastaviti postojeće. Tako gradonačelnik Nenad Panian kaže da su najvažniji projekti i dalje oni koji se vežu uz novac iz fondova EU i nastavljaju se na prošlogodišnje projekte, poput izgradnje reciklažnog dvorišta, radova na Omladinskoj ulici i projekta “54+ Radost življenja”. Već na proljeće, ističe, grad očekuje energetska obnova zgrade gradske uprave i glazbene škole, a sredstva za oba projekta dobivena su iz fondova EU.

Prihvaćen proračun Grada Dugog Sela za 2019. od 116,8 milijuna kuna Za obilaznicu Puhovec 14 milijuna kuna

Grad će se ponovno prijaviti za EU natječaj u kojem će predložiti projekt preuređenja stare škole u Ostrni i energetsku obnovu zgrade Pučkog otvorenog sveučilišta.

Dugo Selo će također postati i veliko gradilište.

– Deseci strojeva raskopat će ulice i postavljati sekundarnu kanalizaciju u sklopu EU projekta VIOZŽ-a, a isto tako se predviđa i izmjena postojećih vodovodnih magistralnih cijevi u sklopu projekta iste tvrtke. Predviđa se i završetak sva četiri nadvožnjaka i pristupnih cesta. Čeka nas projekcija prometa na njima i kasnija regulacija – kaže Panian o ovom projektu, a isto tako napominje da i privatni sektor gradi više od dvjesto stanova pa će grad još neko vrijeme ostati gradilište.

Predviđeno je i otvaranje novog dijela privatnog vrtića Vrapčić za više od stotinu djece, tako da će i taj problem biti riješen, a ova godina posvetit će se i poduzetničkoj zoni.

– Promjene se ne događaju preko noći, ali mislim da smo na dobrom putu – dodao je gradonačelnik. 

dugo selo U planu gradnja dva hotela i biciklističke staze Dugo Selo Na proljeće radovi između Dugog Sela i Rugvice Kanalizacija konačno stiže za 1500 kućanstava