Izbornik
Naslovnica Županije
Ostanak mladih glavni prioritet županijske uprave

Obnova zgrade u Rimskoj 19, u kojoj će biti dječji vrtić, koštat će 11,7 milijuna eura

U DJEČJEM vrtiću bit će mjesta za oko 45 djece, a u zgradi će biti i učionice za glazbenu školu, galerija te uredi za djelatnosti iz područja kulture
Foto: SMŽ

Sisačko-moslavačka županija provodi niz aktivnosti za demografsku obnovu s ciljem stvaranja županije pogodne za život i ostanak mladih obitelji. Posebna pozornost posvećuje se poboljšanju odgojno-obrazovnog standarda i proširenju kapaciteta dječjih vrtića. U posljednje dvije godine Županija je samo iz područja obrazovanja obnovila, izgradila i opremila 17 zgrada, a u tijeku je i izgradnja tri nova vrtića.

U centru Siska Županija gradi odgojno-obrazovni i kulturni centar kao još jedan projekt kojim se želi revitalizirati ovo područje prvenstveno radi osiguravanja pozitivnog okruženja za ostanak mladih obitelji na području županije. Obnovu zgrade u Rimskoj 19, u kojoj će se nalaziti dječji vrtić, županija provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, a radovi u iznosu od 11,7 milijuna eura financiraju se iz Fonda solidarnosti EU.

– Nakon završetka obnove u zgradama u Rimskoj 19 imat ćemo dječji vrtić za oko 45 djece, a u zgradi će biti i učionice za glazbenu školu, galerija te uredi za djelatnosti iz područja kulture. Na zadovoljstvo svih Siščanki i Siščana stvaramo odgojno-obrazovni i kulturni centar za naše sugrađane – naglasio je župan Celjak.

Na inicijativu župana zgradu je županiji ustupilo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i tako omogućilo ovaj reprezentativni kompleks.

Dječji vrtić prvi put u povijesti dobit će i naselje Strelečko u općini Martinska Ves, a već iduće godine trebao bi primiti prvu djecu. Bit će organizirane tri odgojne mješovite skupine za 37 djece. Županija sudjeluje u proširenju vrtićkih kapaciteta i na području Petrinje.ce u petrinjske vrtiće. Prostor za nove skupine bit će početkom rujna ove godine otvoren u prostoru Osnovne škole Mate Lovraka, Područne škole u Češkom Selu.

Uz energetske obnove javnih zgrada u planu su i tribine za građane na temu obnovljivih izvora energije, osobito solarne energije Građani će se poticati da aktivnije sudjeluju u prelasku na obnovljivu energiju Postavljaju se tri nove solarne elektrane na javne zgrade mali grad velikog srca NAŠICE Na manifestaciji Mali grad velikog srca publiku zabavljao Boris Novković Tema ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni je "Dva sjaja dukata" koju s glumcima šokačkog izričaja priprema redatelj i autor scenarija Marko Sabljaković Zaštitni znak Vinkovaca Po 58. put zasvirat će tambure i predstaviti bogatstvo folklora