Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
LAG Moslavina odobrio novac za Grad Čazmu

Obnovit će se vatrogasni dom u Dapcima

Foto: Grad Čazma
Ukupna vrijednost projekta je 361.256,08 kuna, a Gradu Čazmi dodijeljeno je 265.072,95 kuna

Odlukom LAG-a Moslavina, Grad Čazma dobio je sredstva za rekonstrukciju vatrogasnog doma u Dapcima. Ukupna vrijednost projekta je 361.256,08 kn, a Gradu Čazmi dodijeljeno je 265.072,95 kn. Vrijednost potpora koju će LAG Moslavina plasirati kroz ovaj natječaj je 2,6 milijuna kuna, i to za poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovu razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti. Grad Čazma podnio je prijavu temeljem koje je ostvario potporu za obnovu vatrogasnog doma u Dapcima.

Radni sastanak Izmjena Urbanističkog plana zbog Čazma Nature

– Projekt je vrlo dobro rangiran i na trećem smo mjestu po broju bodova, što znači da su naša razvojna agencija i gradske službe dobro pripremile ovaj projekt, na čemu im čestitam. Nositelj je Grad Čazma i siguran sam da ćemo dobro utrošiti dobiveni novac. Što se tiče ostalih domova, malo-pomalo nastavit ćemo uređivati svake godine dva do tri doma, kao što smo to činili i do sada i nećemo stati na Dapcima – ističe gradonačelnik Dinko Pirak.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme Reakcija Grada Čazme na dopis ŽUC-a Bjelovarske županije ‘Bjelovarski ŽUC očito ne zna kakve su mu ceste’

Rekonstrukcijom vatrogasnog doma u Dapcima želi se podići standard kvalitete života u ruralnim područjima. Radovi obuhvaćaju unutarnju obnovu garaže, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju međustropne konstrukcije, pročelja, krovišta te krovnu oborinsku odvodnju. Inače, projekti će se provoditi na području 11 jedinica lokalne samouprave na području LAG-a Moslavina, a odnose se na rekonstrukcije i opremanje društvenih i vatrogasnih domova, gradnje dječjih igrališta, uređenja groblja te gradnju tržnice.

Čazma počinju Radovi na najvećem čazmanskom projektu "Čazma Natura" gotova do kraja 2021. godine