Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE SUNJA

Obnovljene ceste, sagrađeno reciklažno dvorište...

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Svečana sjednica Vijeća održana u skladu s propisanim protuepidemijskim mjerama

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća 22. srpnja je obilježen Dan općine Sunja i blagdan njihove nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene, a svečanoj je sjednici nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. 

Knjiga - ilustracija POTICANJE UMJETNOSTI Raspisan javni natječaj za književnu nagradu ''Korzo slova''

Suradnja Općine Sunja i Sisačko-moslavačke županije je jako dobra, složili su se općinski načelnik Grga Dragičević i župan.

– Veliki Vukovar je dobio sve. Mali Vukovar, odnosno Sunja i ovo područje nažalost nije vrednovano na isti način. Možda su oni koji su glasniji dobili više. Mi nastojimo, sukladno svojim mogućnostima, napraviti određene stvari. U prošloj je godini zajedničkim radom napravljeno zaista puno. Obnovili smo prometnice za gotovo tri milijuna kuna. Jedan od najvećih projekata je energetska obnova Osnovne škole Sunja u vrijednosti od gotovo četiri milijuna i 700 tisuća kuna. Sve su to stvari kojima nastojimo stvoriti kvalitetnije uvjete u ovom području – rekao je Žinić.

Govoreći o realiziranim projektima, načelnik Općine Sunja Grga Dragičević istaknuo je kako su, kao i svaka općinska vlast, ambiciozni i imaju velike planove, no ograničavaju ih proračunska sredstva pa stoga traže i druge načine financiranja.

Energetska obnova Doma zdravlja Petrinja Nakon obnove ušteda na grijanju čak 60 %, uz manje CO2 u zraku

– Završili smo reciklažno dvorište vrijedno osam milijuna kuna, u ponedjeljak smo dobili uporabnu dozvolu i uskoro ćemo ga otvoriti. Pri kraju je gradnja mrtvačnice vrijedna oko 3,5 milijuna kuna – nabrojio je neke projekte načelnik Dragičević.

Uz Dan općine posvećena je i obnovljena crkva sv. Marije Magdalene.