Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPANIJA SUFINANCIRA EDUKACIJE

Obuka za voditelje EU projekata

Foto: Osječko-baranjska županija
Edukacija će trajati od siječnja do lipnja

Osječko-baranjska županija sufinancira edukacije 20 nezaposlenih osoba za voditelje EU projekata. Naime, ugovor o sufinanciranju edukacije za voditelja EU projekta potpisali su župan Ivan Anušić i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković.

POMOĆ U OBRAZOVANJU Milijun kuna za školske obroke učenicima

Edukacija 20 polaznika trajat će od siječnja do kraja lipnja, a nakon uspješno završenog programa polaznici stječu deset ECTS bodova, dobivaju certifikat o pohađanju i završetku programa te, naravno, više mogućnosti za zapošljavanje.

– Tržište rada svakodnevno se mijenja pa Osječko-baranjska županija pokušava pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama s projektima prekvalifikacije i dokvalifikacije, kako bi pratili potrebe tržišta rada. Upravo to je i današnji ugovor za voditelje EU projekata, koji su na našem području traženo zanimanje zadnjih godina, a bit će i u idućem razdoblju jer novu financijsku perspektivu želimo iskoristiti koliko je maksimalno moguće – rekao je župan Ivan Anušić.

URUČENA NAJVIŠA PRIZNANJA Pomagali bolesnima, pridonosili znanosti...

– Kroz ova osposobljavanja želimo pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama u stjecanju dodatnih znanja i vještina koja su potrebna na tržištu rada i, naravno, da što prije nađu posao. Uz 100.000 kuna koje će Osječko-baranjska županija doznačiti Ekonomskom fakultetu koji provodi edukacije, Županija je osigurala i dodatna sredstva za troškove prijevoza polaznika kako bi svi u potpunosti imali besplatno osposobljavanje, bez obzira u kojem dijelu županije žive – kazala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović.

Cilj programa za voditelja EU projekata je osnažiti kapacitete polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava EU i drugih izvora, naučiti polaznike kako pripremiti projektni prijedlog i provesti ga uz osmišljavanje koncepta i strategije projekata kako bi bili prihvatljivi za europsko financiranje.