Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
URUČENA NAJVIŠA PRIZNANJA

Pomagali bolesnima, pridonosili znanosti...

1/4
Foto: Osječko-baranjska županija
Dodijeljene su nagrade za životno djelo, za iznimna postignuća te Povelje humanosti

Najviša javna priznanja Osječko-baranjske županije zaslužnim pojedincima i udrugama uručio je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin. Tako su Nagradu OBŽ-a za životno djelo – javna priznanja za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje je značajan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro od značaja za Županiju – dobili prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić za životno djelo u području znanosti, Đuro Mesić za životno djelo u području tjelesne kulture i sporta te Milan Šulovnjak za životno djelo u području tehničke kulture.

POMOĆ U OBRAZOVANJU Milijun kuna za školske obroke učenicima

Iznimna postignuća

Dobitnici Nagrade Osječko-baranjske županije za iznimna postignuća na području Županije u 2019. su prof. dr. sc. Miljenko Brekalo za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području humanističkih znanosti i njezinu primjenu koja je rezultirala znanstvenim radovima i razvitkom tog područja znanosti, Dean Kopri za zapažene rezultate u stručno-pedagoškom radu i promicanju glazbene kulture te Mario Slivka za iznimne uspjehe u stručnom i pedagoškom radu na tehničkom odgoju i obrazovanju djece i mladeži.

Povelju humanosti, javno priznanje za humana djela učinjena na području Županije, dobili su Milan Pušić za predano i požrtvovno djelovanje i brižni odnos u skrbi o bolesnima, usamljenima, povrijeđenima i svima onima kojima je potrebna pomoć drugog čovjeka, zatim Ivana Erdeg za poduzimanje djela kojima je uz vlastiti rizik i samopožrtvovanje od drugog otklonjena prijeteća pogibelj i drugih djela kojima se pridonosi zaštiti i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara, Renata Čete i Zdenko Čarapar za organiziranje i pružanje humanitarne i drugih oblika ljudske pomoći...

POTPISAN SPORAZUM Tri županije brendiraju sjevernu Hrvatsku kao cjelogodišnju turističku destinaciju

Poticanje solidarnosti

Isto priznanje dobili su i članovi Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata OBŽ-a za predanost u pobuđivanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma kao zaloga održanja društvene zajednice, Zvonko Horvat za organiziranje i pružanje humanitarne i drugih oblika ljudske pomoći te Zvonko Popović za predanost u poticanju solidarnosti i djelotvornosti kojima se promiču vrijednosti humanizma.